НОВИНИ ПЛЮС

01.02.2008

Черновецький проти Луценка

Парламентська фракція «НУНС» висловлює протест проти спроб безпідставного кримінального переслідування представника нашого блоку, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка», — про це йдеться в заяві «Нашої України — Народної самооборони», підписаній головою фракції та політради блоку В’ячеславом Кириленком. При порушенні кримінальної справи після бійки Луценка з мером Києва Черновецьким «столична прокуратура не дотрималася вимог Кримінально–процесуального Кодексу», зазначають «НУНСівці», — у постанові «не вказано ні підстав її (справи) порушення, ні доказів прямого чи непрямого умислу з боку Луценка, проігноровано надані міністром та медичні документи про завдавання йому тілесних ушкоджень з боку Черновецького». Тож «НУНС» робить висновок, що столична прокуратура виконує політичне замовлення Леоніда Черновецького», — наголошує Кириленко.

Тим часом на підконтрольному меру телеканалі «Київ» крутять так звану «соціальну рекламу» — ролики про міліцейську наругу над громадянами, яка посилилася після повернення в крісло глави МВС Юрія Луценка. На екрані під акомпанемент пісні «Широка страна моя родная» особа, одягнута у форму міліціонера, вивертає руки та застосовує силу щодо чоловіка в цивільному. При цьому з’являються титри: «Порушили ваші права? Телефонуйте 051» (це номер «кол–центру» київської мерії).

Президент і Тендерна палата

Віктор Ющенко підтримує ініціативу щодо ліквідації Тендерної палати. Про це Президент сказав учора на зустрічі з представниками профспілок, повідомляє УНІАН. Ющенко нагадав, що вніс до парламенту проект закону про державні закупівлі — в цьому документі пропонується залишити Тендерну палату як громадський орган.

Черновецький роздавав гречку правомірно

Верховний Суд визнав правомірним закриття Генпрокуратурою кримінальної справи, яку було порушено прокуратурою столиці за позовом громадянина Віктора Спірідонова за фактом підкупу виборців Леонідом Черновецьким на виборах київського міського голови у 2006 році. Відповідну ухвалу вчора винесла колегія суддів Палати з кримінальних справ Верховного Суду України, повідомляє УНІАН.

Справа «Укргаз–Енерго»

Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію постанови Національної комісії регулювання електроенергетики про поновлення обмеження постачань газу «Укргаз–Енерго» до 5,04 млрд. кубометрів. За словами члена наглядової ради «Укргаз–Енерго» Андрія Галущака, припинення постанови здійснене на забезпечення позову «Укргаз–Енерго». Попереднє засідання суду в рамках справи відбудеться 4 лютого. Паралельно дочірня компанія «Росукренерго» оскаржила в тому ж суді дії спеціальної комісії НКРЕ, котра здійснювала перевірку «Укргаз–Енерго» минулого тижня.