«Велкам» чи «гоу хоум»?

01.02.2008

Журналіст сайту «Українська правда» Сергій Лещенко став свідком того, як Юлія Тимошенко, перебуваючи у Брюсселі, в інтерв’ю телеканалу «Євроньюс» не виключила об’єднання в одну коаліцію з Партією регіонів. Позавчора ввечері «УП» вивісила новину та аудіозапис слів пані Прем’єрки про можливість блокування БЮТ і ПР: «Може, але на наших умовах. Наші умови — це впровадження 20 пунктів детінізації політики й економіки. Якщо Партія регіонів на це готова — то welcome! Як кажуть, ласкаво просимо!». При цьому Тимошенко додала, що «судячи з дій, які Партія регіонів робила при владі, вони до таких кроків не готові. Тому ми з ними вибудовуємо співробітництво, але за європейськими стандартами, як влада й опозиція... Ми бачимо функції Партії регіонів у тому, щоб вони нас ретельно контролювали. А ми будемо відкриті для контролю».

Політологи й політики сприйняли першу частину заяви лідерки БЮТ як сигнал: раніше Тимошенко різко заперечувала будь–які розмови про коаліцію своєї політичної сили з «регіоналами». Й одразу після того, як «смажена» новина з’явилася на сайті «УП», Тимошенко в інтерв’ю журналістам узялася спростовувати сказане в Брюсселі. «Я категорично це заперечую. На «Євроньюсі» йшлося про співпрацю з Партією регіонів лише як співпрацю влади й опозиції», — цитує пані Юлю «Інтерфакс–Україна».

А журналіст «Української правди» у зв’язку з цим відзначає, що «Юлії Володимирівні варто пам’ятати: часи «залізної завіси» завершилися і сказане за кордоном миттєво буде відомо всередині її країни».