ХРОНІКА

30.01.2008

Футбол

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список гравців, яких викликали на збір перед товариським матчем із командою Кіпру, що відбудеться 6 лютого. У порівнянні з «призовом» Блохіна в складі його наступника лише один новачок — захисник київського «Динамо» Олег Допілка.

Воротарі: Шовковський («Динамо»), П’ятов («Шахтар»). Захисники: Чигринський, Кучер, Єзерський, Шевчук (усі — «Шахтар»), Допілка, Несмачний (обидва — «Динамо»), Русол («Дніпро»). Півзахисники: Гай («Шахтар»), Гусєв, Михалик (обидва — «Динамо»), Назаренко, Ротань (обидва — «Дніпро»), Тимощук («Зеніт», Росія). Нападники: Гладкий («Шахтар»), Мілевський («Динамо»), Воробей («Дніпро»), Шевченко («Челсі», Англія).

* * *

Кубок Першого каналу. Група В. «Спартак» (М, Росія) — «Црвена звезда» (Сербія) — 5:2.

Підсумкове становище: «Динамо» — 4, «Спартак» — 3, «Црвена звезда» — 1.

У фіналі турніру завтра зустрінуться «Динамо» й «Шахтар».

* * *

Товариські матчі. «Динамо» (дубль) — ЦСКА (Росія, дубль) — 2:1 (Ібрічич, 65; Алієв, 88 — Власов, 10), «Металург» (З) — «Аустрія» (Австрія) — 2:1, «Арсенал» — «Зімбру» (Молдова) — 5:4, «Ворскла» — «Дачія» (Молдова) — 0:0.

* * *

Український форвард «Шахтаря» Олексій Бєлік пройшов обстеження у клубі «Бохум» першої бундесліги й близький до переїзду в Німеччину на умовах оренди. Гірники не вимагають грошей за гравця, що не потрапляє до «основи». Четверта з кінця команда бундесліги бере на себе лише витрати на Бєлікову зарплатню.

* * *

Президент харківського «Ме­таліста» Олександр Ярославський повідомив, що про­довжив контракт із нинішнім головним тренером команди Мироном Маркевичем — до літа 2013 року.

Гандбол

Жеребкування «плей–оф» чемпіонату світу серед чоловічих команд визначило в суперники українцям збірну Норвегії. Матчі відбудуться 7 і 14 червня цього року, а фінальна частина турніру — в січні 2009–го в Хорватії.

Жіноча збірна України у «плей–оф» чемпіонату Європи 1 і 8 червня зустрінеться з командою Словаччини. Фінал змагань проходитиме в грудні в Македонії.

Баскетбол

Відбулося жеребкування першої стадії «плей–оф» Кубка УЛЄБ. Отже, в 1/16 фіналу 19 і 26 лютого маріупольський «Азовмаш» поміряється силами із «Задаром» із однойменного хорватського міста (перший матч — на виїзді), а «Київ» гратиме з бельгійським «Теліндасом» із Остенде (перша зустріч — в Україні). У разі успіху на цій стадії в 1/8 фіналу кияни протистоятимуть переможцю пари «Туров» (Польща) — «Німбурк» (Чехія), а азовці — іспанській «Памесі» або грецькому «Паніоніосу».

* * *

Керівництво маріупольського «Азовмаша» призначило Сергія Заваліна головним тренером команди. З 8 грудня до недавнього часу він вважався виконуючим обов’язки головного.

* * *

Чемпіонат України. Жінки. Вища ліга. 9–й тур. ТІМ–СКУФ — «Дніпро» — 67:71, «Олімп–НАЕК» — «Козачка» — 65:79, «Динамо–НПУ» — «Чайка» — 65:96.

Турнірне становище: «Дніпро» — 18, «Козачка» — 16, ТІМ–СКУФ — 15, «Олімп–НАЕК» — 12, «Чайка» — 11, «Динамо–НПУ» — 9.