Ховаючись під дахом

30.01.2008
Ховаючись під дахом

Володимир Зюськов переміг на турнірі в Москві.

Нинішній рік — через наявність у календарі Олімпійських ігор — для спортсменів особливий. Тож, аби підготуватися до серпневих баталій у Пекіні як слід, представники літніх видів спорту виходять із відпустки в розпал зими.

 

Домашня проба

Уже традиційно першим серйозним стартом року для вітчизняних атлетів став Кубок України в Запоріжжі. І хоча турнір зібрав не всіх найсильніших, кілька зірок тут таки засяяло. Срібна призерка чемпіонату світу з семиборства Людмила Блонська спробувала свої сили у бігу на 60 м з бар’єрами та у стрибках у довжину. Зі скромними результатами найкраща атлетка України минулого року посіла друге й третє місця відповідно. У жіночому спринті відзначилася ще одна відома спортсменка: донеччанка Ірина Штангєєва перемогла в бігу на 60 м (7,27 сек.).

Фіналіст престижних міжнародних змагань, призер Кубка Європи в потрійному стрибку Микола Саволайнен виступив у стрибках у довжину. Але його показник (7,10 м) інакше як тренувальним не назвеш. Переміг же в цьому секторі дніпропетровець Дмитро Білоцерківський (7,95), який «обскакав» досвідчених сумчанина Валерія Васильєва (7,65) й призера Олімпіади–2000 Романа Щуренка (7,52).

Солідний результат показало табло у секторі для стрибків у висоту, де переміг львів’янин Дмитро Дем’янюк (2,30 м).

Загалом у Запоріжжі виступили 540 спортсменів з усіх регіонів, а переважала тут молодь. Найбільш представницькою виявилася делегація Дніпропетровщини — 80 атлетів! Щоправда, в командному заліку дніпропетровці стали четвертими, поступившись збірним Харківської, Київської та Донецької областей.

Ті, що перемогли «зиму»

Минулих вихідних кілька українців вирішили перевірити свої сили на міжнародному турнірі в Москві під назвою «Російська зима». Донеччанин Володимир Зюськов тріумфував у стрибках у довжину (8,02 м), а от досвідчений дніпропетровець Олексій Лукашевич показав лише восьмий результат (7,48). Скромно виступила й запоріжанка Вікторія Рибалко (6,33 м — восьме місце). Натомість ще один представник Донецька, Максим Мазурик, у стрибках із жердиною став другим, показавши свій кращий результат (5,75). Юрій Кримаренко — звісно, без жердини, — стрибнув на 2,27 м і виявився четвертим у підсумковому протоколі.