ХРОНІКА

29.01.2008

Санний спорт

Українка Наталія Якушенко посіла високе четверте місце на чемпіонаті світу, що завершився в неділю у німецькому Обергофі. Інша санниця з Києва, Лілія Лудан, опинилася на 14–й позиції. Усі призові місця зайняли німкені: Хюфнер, Гайзенбергер і Краусхар. Так само господарі не віддали нікому жодної медалі й у змаганні серед чоловіків, де на п’єдестал зійшли Лох, Меллер і Лангенхан.

У змаганнях дуетів українські екіпажі Кісь/Гайдук та Жеребецький/Язвинський у підсумковому протоколі значаться на 15–му й 22–му рядках, відповідно. Гегемонію німців вдалося порушити лише австрійським братам Шигль, котрі взяли «бронзу». Золоті й срібні медалі отримали Флоршец/Вустліх і Вендль/Арльт.

Шахи

На вершині підсумкової таблиці престижного турніру за участю 14 гросмейстерів, що завершився у Вейк–ан–Зеє (Голландія), опинилися одразу двоє шахістів: по 8 очок набрали данець Магнус Карлсен та вірменин Левон Аронян. Львів’янин Василь Іванчук поділив п’яте–шосте місця з угорцем Петером Леко (по 7 пунктів), а харків’янин Павло Ельянов, здобувши 5 балів, разом з ізраїльтянином Гельфандом і голландцем ван Велі замкнув протокол. Іванчук останні три партії завершив унічию, Ельянов обіграв угорку Полгар і болгарина Топалова, але поступився Гельфанду.

Бокс

Росіянин Олександр Повєткін став офіційним претендентом на чемпіонський титул у суперважкій вазі за версією IBF. У суботу в Берліні «Російський витязь» переміг американця Едді Чемберса за одностайним рішенням суддів — 116:112, 119:109, 117:111. Про наступний бій із чемпіоном IBF Володимиром Кличком Повєткін висловився обережно: «Аби кинути виклик Кличкові, мені ще треба «пахати» й «пахати». Нагадаємо, що українець має відстояти свій пояс 23 лютого в об’єднавчому двобої з чемпіоном WBO Султаном Ібрагімовим.

Гандбол

Чемпіонат Європи (Норвегія). Чоловіки. Півфінали: Данія — Німеччина — 26:25, Хорватія — Франція — 24:23. За третє місце: Франція — Німеччина — 36:26. Фінал: Данія — Хорватія — 24:20.

Хокей

НХЛ. «Матч усіх зірок». Збірна Західної конференції – збірна Східної конференції — 7:8 (1:5, 2:0, 4:3). Вирішальну шайбу за 20 сек. до сирени закинув Дені Савар із «Чикаго», а кращим гравцем матчу визнали Еріка Стаала з «Кароліни» (2 шайби + 1 передача). Подробиці — в «УМ» завтра.

Біатлон

Фінську біатлоністку Кайсу Варіс, яка сенсаційно перемогла в спринтерській гонці на етапі Кубка світу в Рупольдингу, підозрюють у вживанні допінгу. Принаймні такий результат дала проба А, взята в колишньої лижниці 6 січня. Пробу В проаналізують післязавтра. Нагадаємо, що під час виступів у лижах Варіс двічі дискваліфіковували за вживання заборонених препаратів.