«Вільний» прорив Шевченко

29.01.2008
«Вільний» прорив Шевченко

Валентина Шевченко радіє перемозі в Канаді. (Фото Рейтер.)

Українка Валентина Шевченко ще раз підтвердила свою приналежність до світової лижної еліти. На етапі Кубка світу, що відбувався в канадському містечку Кенмор, 32–річна броварчанка блискуче виграла гонку на 10 км вільним стилем, показавши час 26 хв. 46,7 сек. Феноменальна швидкість Шевченко дозволила їй випередити срібну призерку, росіянку Євгенію Медведєву, на 31 секунду! За сучасної конкуренції в лижах це просто гігантський розрив. Третій час показала полячка Жустіна Ковальчик (27.20,0). Ще одна представниця України, харків’янка Лада Нестеренко, стала 26–ю (28.53,4).

Ця перемога для Валентини виявилася другою в нинішньому розіграші Кубка світу. Нагадаємо, на початку січня вона виграла гонку на 9 км вільним стилем, що проводилася в рамках комерційного «Туру де скі».

Успіх у Канаді дозволив Шевченко вийти в лідери Кубка світу на довгих дистанціях і очолити когорту претенденток на Малий кришталевий глобус, яким вона вже володіла в 2004 році. У активі нашої співвітчизниці 335 очок; другою йде Ковальчик (318). У загальному ж заліку Валентина перебуває на шостій позиції. Нестеренко посідає 68–й рядок у Кубку світу (43–й на довгих дистанціях).