«Шолом» для сестер

26.01.2008
«Шолом» для сестер

Сестри–тенісистки Бондаренко назавжди впи­сали свої імена в історію спортивної України, вигравши відкритий чемпіонат Австралії в парному розряді. Учора зранку за київським часом Олена й Катерина, перемігши у фіналі турніру серії «Великого шолому» ізраїльтянку Шахар Пеер і білоруску Вікторію Азаренко, стали першими представниками України, кому підкорилася ця вершина.

Дует суперниць мав 12–й номер «посіву», наші ж дівчата були «несіяними», тобто слабшими за рейтингом. Першу партію матчу, що відбувався на арені імені Рода Лавера в «Мельбурн–парку», сестри віддали, програвши дві Катеринині подачі — 2:6. Але в другому сеті українки, вбрані в однакові білі майки та обтягуючі міні–спідниці, упевнено взяли гору — 6:1. У вирішальній партії наші дівчата вели 5:2, але невдало зіграли на своїй подачі, а потім віддали гейм і на подачі суперниць. Однак за рахунку 5:4 уродженки Кривого Рогу, які «ставали на ноги» в Києві, а нині представляють Харків, знайшли в собі сили довести двогодинний двобій до перемоги — 6:4. За очками ж Бондаренки виграли з різницею всього в два пункти — 77:75. Як винагороду вони отримали велику чашу й 446 тисяч доларів призових.

До цього, граючи разом, 23–річна Олена й на два роки молодша Катя тричі виходили до півфіналів турнірів серії WTA. У Мельбурні вони стали послідовниками американських сестер Уїльямс, котрі вигравали тут п’ять років тому.

 

Олена Бондаренко,
переможниця відкритого чемпіонату Австралії з тенісу:

«Минулого року ми з сестрою не надто вдало грали в парі, бо інколи сварилися на корті. Нині ж намагаємося більше розуміти й прислухатися одна до одної, що й стало ключем до успіху».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У турнірі чоловіків другим фіналістом несподівано став серб Новак Джокович (3), котрий зумів обіграти кращого тенісиста планети швейцарця Роже Федерера (1) — 7:5, 6:3, 7:6. Суперником Новака по вирішальному матчу, нагадаємо, завтра буде несіяний француз Жо–Уїльфрід Тсонга.