ХРОНІКА

23.01.2008

Теніс

Українки Олена й Катерина Бондаренко вийшли до півфіналу відкритого чемпіонату Австралії. Учора наші дівчата в чвертьфіналі несподівано легко розібралися з першим дуетом турніру, переможницями минулорічних змагань — американкою Лізель Хубер і Кларою Блек із Зімбабве — 6:3, 6:2.

Сталася сенсація і в одиночному розряді. Росіянка Марія Шарапова (5) розгромила кращу тенісистку планети — бельгійку Жустін Енен — 6:4, 6:0. У другому чвертьфіналі вівторка сербка Єлена Янкович (3) переграла американку Серену Уїльямс (7) — 6:3, 6:4. У чоловіків першим до півфіналу потрапив іспанець Рафаель Надаль (2), котрий без ускладнень здолав фіна Яркко Ніємінена (24).

Легка атлетика

Українська стрибунка в висоту Вікторія Паламар виграла турнір у чеському місті Густопече з кращим результатом зимового сезону в світі — 1,99 м.

Хокей

НХЛ. «Айлендерз» — «Кароліна» — 2:3 ОТ (Федотенко «А» — 16:52, «–1»).

Баскетбол

Чемпіонат України. Жінки. Вища ліга. 8–й тур. «Чайка» — ТІМ–СКУФ — 79:92, «Дніпро» — «Олімп–НАЕК» — 108:67, «Козачка» — «Динамо–НПУ» — 93:56.

Турнірне становище: «Дніпро» — 16, ТІМ–СКУФ, «Козачка» — 14, «Олімп–НАЕК» — 11, «Чайка» — 9, «Динамо–НПУ» — 8.

* * *

НБА. Українець Олексій Печеров зіграв черговий матч у найсильнішій лізі світу. За 12 хв. 21 сек. на майданчику в зустрічі, в якій його «Вашингтон» обіграв «Даллас» з рахунком 102:84, екс–центровий БК «Київ» набрав два очки, зробив по одному підбиранню, блок–шоту й передачі та отримав один фол.

Футбол

ФІФА й УЄФА вирішили платити клубним командам за їхніх гравців, задіяних у національних збірних. Упродовж наступних шести років європейські клуби як компенсацію отримають 252 млн. доларів. Крім того, УЄФА домовилася з континентальними грандами про розпуск їхньої організації G–14, яка відстоювала права клубів.

Оргпитання

Президент України Віктор Ющенко на засіданні координаційної ради з підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року заявив, що всі стадіони повинні бути повністю готові вже до 2010 року. Крім того, Господарський суд прийняв ухвалу про знесення об’єкту перед НСК «Олімпійський» у Києві. Проте замовник будівництва торгово–розважального центру «Троїцький», ТОВ «Юджин», має намір оскаржувати рішення Господарського суду в Між­народному суді.