І швачка, і зірка, й вегетаріанка

22.01.2008
І швачка, і зірка, й вегетаріанка

Взявши приклад із численних колег по зірковому цеху, актриса Наталі Портман вирішила спробувати себе в ролі дизайнера. У співпраці зі своєю стилісткою Кейт Янг зірка «Леона–кілера» розробила колекцію взуття. Але не простого, а «вегетаріанського».

Річ у тім, що вже протягом багатьох років Наталі є вегетаріанкою, причому суворою — з тих, хто не вживає не лише м’яса, а й риби, яєць та навіть молочних продуктів. Окрім того, вона принципово не носить речей із натурального хутра, шкіри чи пір’я. «Знайти красивий одяг без цих матеріалів нескладно, але взуття — це зовсім інша річ», — скаржиться Портман. Саме через те вона погодилася на пропозицію власника взуттєвого бутіка у Нью–Йорку Те Казана і власноруч доклалася до виробництва обмеженої — всього лише 20 пар — колекції «взуття, задля створення якого не постраждала жодна тварина». Елегантні черевички пошиті вручну, а якщо врахувати ще й «зіркове» походження, то ціна у 200 доларів за пару видається реально смішною.

Як повідомляє сайт imdb.com, у крамниці «вегетаріанські» мешти від Наталі Портман з’являться 1 лютого. Усі кошти, виручені з продажу цього взуття, будуть перераховані організації «Збереження природи», яка займається захистом навколишнього середовища.