Удвох суперниць бити легше

22.01.2008
Удвох суперниць бити легше

В 1/8 фіналу полячка Агнешка Радванська обіграла сильну росіянку Надію Петрову — 1:6, 7:5, 6:0. (Фото Рейтер.)

Оскільки в одиночному розряді «Аустреліен оупен» справи в українських тенісисток не пішли з самого початку, вони зосередилися на парних зустрічах. У суботу в матчі другого кола Марія Коритцева й Те­тяна Пере­бийніс мали зустрічатися з французько–росій­ським дуетом Моресмо/Кузнєцова, але через травму однієї з суперниць українки отримали перемогу, не доклавши жодних зусиль. А от сестрам Олені й Катерині Бондаренко за право грати в третьому колі довелося битися по–справжньому. Віддавши китаянкам Пенг і Сун, посіяним у Мельбурні під восьмим номером, перший сет із рахунком 4:6, наші дівчата з таким самим рахунком узяли другу партію. Долю протистояння вирішив тай–брейк третього сету, на якому доля посміхнулася нашим співвітчизницям — 8:6.

Матчі третього кола за участю українок відбувалися вчора. Тепер уже сестрам Бондаренко довелося відчути себе в ролі «курортниць», оскільки американка Девенпорт зі словачкою Гантуховою так і не вийшли на корт — через проблеми у Девенпорт. У чвертьфіналі на Олену й Катю очікує суворе випробування у вигляді першої пари турніру Блек/Хубер (Зімбабве/США). У попередній зустрічі цей дует легко розібрався з Коритцевою й Перебийніс — двічі по 6:2.

Визначилися чвертьфіналісти і в одиночному розряді турніру. У двох із восьми матчів перемогу святкували нижчі за рангом тенісисти, причому — над своїми співвітчизниками: росіянин Южний (14) — над Давиденком (4), несіяний француз Тсонга — над Гаске (8). Подолання бар’єру 1/8 фіналу іспанцями Надалем (2) і Феррером (5), швейцарцем Федерером (1), американцем Блейком (12), сербом Джоковичем (3) та фіном Нієміненом (24) було доволі очікуваним.

У жінок лише полячка Радванська (29) стрибнула вище голови, перегравши росіянку Петрову (14) у третьому сеті «під нуль». Також до числа восьми кращих без великих ускладнень пробилися бельгійка Енен (1), сербки Янкович (3) та Іванович (4), американки Венус (8) і Серена Уїльямс (7), словачка Гантухова (9) та росіянка Шарапова (5). Щодо Марії, то вона віддала співвітчизниці Дементьєвій (11) лише два сети — 6:2, 6:0.