Рік без Кушнарьова

Рік без Кушнарьова

«Мені не віриться, що це була випадковість... Не хочу я вірити в те, що Кушнарьов випадково загинув», — кон­статував учора лідер Партії регіонів Віктор Янукович, вшановуючи в Харкові пам’ять свого соратника.

Гайда з бізнесу!

Гайда з бізнесу!

Колишній секретар Ра­ди нацбезпеки, один із головних акціонерів компанії «Індустріальний союз Донбасу» Віталій Гайдук має намір відмовитися від своїх бізнесових справ. Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради подання про призначення Гайдука віце–прем’єр–міністром, а сам Гайдук має намір продати свою частку в «ІСД».

Небоєздатна армія без патріотів?

Небоєздатна армія без патріотів?

Уперше в робочій нараді у Міністерстві оборони позавчора надвечір брав участь не лише Верховний Головнокомандувач — Президент Віктор Ющенко, а й усе вище керівництво дер­жави — Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова. Ще б пак! Адже, на думку глави держави, нині ситуація у війську майже критична. Президента не влаштовують ані рівень боєздатності української армії, ані рівень патріотизму її солдатів. Як платник податків він не хоче, щоб його гроші витрачалися на армію, яка не може виконати бойові завдання.

Усім вільно!

Усім вільно!

Рівень демократії у світі знижується. За результатами щорічного дослідження американської неурядової організації «Фрідом хаус», п’ята частина країн світу зробила крок назад у сфері політичних прав і громадських свобод. Найбільше «здали» країни Південної Азії, також суттєве погіршення ситуації експерти відзначають у країнах колишнього Радянського Союзу і близькосхідної, північної та екваторіальної Африки. Як зазначається в доповіді «Фрідом хаус», погано те, що в цьому списку — багато політично важливих країн, зниження рівня демократії в яких має великий вплив у регіональному і глобальному сенсі. Зокрема, серед таких держав названі Росія, Пакистан, Кенія, Єгипет, Нігерія та Венесуела.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ще крок назустріч борцям за незалежність

Ще крок назустріч борцям за незалежність

Незважаючи на активні «страшилки» про вояків Української повстанської армії, якими «годують» свій електорат деякі політичні сили, ставлення людей до надання бійцям УПА статусу учасників національно–визвольних змагань потроху змінюється на краще. І вже менше половини громадян України — 46,1% — виступають проти того, аби ветерани УПА отримали визнання на державному рівні та відповідні пільги. Про це свідчить соціологічне дослідження, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» (протягом 5—18 грудня 2007 року опитано 1800 респондентів віком від 18 років з усіх областей країни; статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%).

Всі статті рубрики