Рятуйте від холоду, рятуйте від спеки

Рятуйте від холоду, рятуйте від спеки

Уже двадцять дві жертви зібрав цьогорічний мороз на Сумщині, п’ятеро з них стали смертельними. Такої кількості постраждалих, як за два післяноворічні тижні, не було навіть у 30–градусні морози 2006 року, повідомляє прес–служба обласного управління МНС. І, звичайно, б’є на сполох, адже причина більшості драм стереотипна. Майже всі постраждалі розповідають схожу історію: випив, заснув, отямився — реанімація.

На зарплати не вистачить!

На зарплати не вистачить!

Коли мер Сіверськодонецька Володимир Грицишин у своєму недавньому інтерв’ю «УМ» попереджав, що мери міст не погодяться із нинішньою редакцією державного бюджету–2008, він зовсім не блефував. Підтверджує це рішення позачергових загальних зборів Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, що відбулися в Луганську. За підсумками зборів було прийнято звернення до Президента України, Прем’єр–міністра та Верховної Ради, в якому учасники констатували: у Законі «Про державний бюджет України на 2008 рік» «не було враховано практично жодної вимоги Асоціації» (ці вимоги Асоціація міст України сформулювала ще 1 грудня минулого року, коли мери вперше познайомилися з варіантом бюджету–2008, який подав попередній Кабінет Януковича—Азарова).

Хочеш замок? Бери

Хочеш замок? Бери

У ХVІ—ХVІІ століттях Станіславщина (територія ниніш­ньої Івано–Франківщини) могла виставити на конкурс фортифікаційної досконалості щонайменше з півдесятка замків, претендуючи на призові місця, принаймні в кордонах Речі Посполитої. Пізніше, особливо після приборкання войовничих османів, прикарпатські твердині втратили первинні оборонні функції і почали поволі занепадати.

Всі статті рубрики