Смерть та ідіоти

17.01.2008

Кожен, чиє прощання з білим світом було достатньо безглуздим і дурним, має шанс отримати Премію Дарвіна. Цією жартівливою відзнакою вшановують тих людей, які «покращили генофонд людства, випадково виключивши з нього самих себе». Днями оргкомітет вручив чергову порцію нагород.

Перше місце журі присудило молодій парі з американського штату Південна Кароліна: закохані вирішили зайнятися екстремальним сексом на похилому даху будинку, але скотилися вниз і обоє загинули. Повністю оголену парочку знайшов таксист, який проїздив повз.

Другу сходинку посів селянин із Німеччини, який намагався витравити зі свого городу кротів. Чоловік увіткнув у землю залізні палиці й приєднав їх до високовольтних дротів. Хтозна, що відчули кроти, а невдаха–мисливець одразу ж врізав дуба.

«Бронза» дісталася робітникові зі штату Вірджинія, який намагався знести непотрібну комору, підпилюючи її зсередини бензопилкою. Будівля дійсно впала, поховавши під собою заодно й невдаху–руйнівника.

На четвертому місці опинився чоловік з Іллінойсу, який переміг приятеля у дивній грі «Хто довше простоїть на колії перед поїздом, що рухається назустріч».

П’яту сходинку посів викладач комп’ютерної грамоти з Каліфорнії, який працював за ноутбуком, одночасно на повній швидкості керуючи автомобілем. За словами поліцейських, які оформляли ДТП, після лобового зіткнення комп’ютер загиблого й далі працював.

А головним лауреатом Премії Дарвіна–2007 визнали алкоголіка Майкла з Техасу. Через хворобу горла він не міг випивати, тому вживав спиртне за допомогою клізми. Ввівши собі таким чином одразу дві пляшки хересу, чоловік помер.