Закохана в Нью–Йорк

17.01.2008
Закохана в Нью–Йорк

Любити можна не тільки Париж, а й, скажімо, Нью–Йорк. Це на власному досвіді вирішила довести голлівудська кінозірка Скарлетт Йоханссон, яка заради свого рідного міста навіть тимчасово поміняє амплуа — з актриси перекваліфікується в кінорежисера.

Як повідомляє британська газета «Дейлі телеграф», режисерським дебютом 23–річної білявки стане один із короткометражних епізодів, що увійде до фільму «Нью–Йорк, я люблю тебе!». Загалом цю стрічку зніматимуть 12 авторів, кожному з яких належить створити п’ятихвилинне зізнання в любові до Нью–Йорка. Як запевняють продюсери фільму, він є не «мавпуванням», а продовженням відомого проекту «Париж, я люблю тебе!» (його, до речі, знімали 20 постановників, якщо вважати братів Коенів єдиним цілим). Серед режисерів, які погодилися взяти участь у фільмуванні американського сіквелу, є такі відомі імена, як Ентоні Мінгелла, Міра Наїр та Вуді Аллен.

У тому, що до цієї когорти запросили і Йоханссон, насправді немає особливої сенсації. По–перше, Скарлетт — остання муза Аллена, якій він, цілком можливо, склав протекцію. А по–друге, народилася вона саме в Нью–Йорку, та ще й у сім’ї режисера, данця Айнера Йоханссона. Зрештою, ця дівчина просто талановита, тому, доручаючи їй таку серйозну справу, продюсери «Нью–Йорка...» можуть бути певні: Скарлетт не підведе.