Чи зрозуміють українці англійський гумор?

16.01.2008
Чи зрозуміють українці англійський гумор?

Усі шість наставників збірних підписали календар матчів нашої групи.

Перше випробування для новоспеченого тренера нашої національної команди Олексія Михайличенка відбулося вже на третій день після його обрання. У п’ятницю керманича офіційно затвердили на його посаді, а вже в понеділок у Загребі він домовлявся з суперниками збірної України по відбірковій групі «мундіалю»–2010 стосовно календаря матчів.

Останніми роками ці перемовини за нашою участю не вдавалися, тож розклад кваліфікаційних кампаній ЧС–2006 і ЧЄ–2008 доводилося визначати жеребкуванням. Цього разу вдалося уникнути «сліпої» процедури, хоча в понеділок уранці англійські газети поширили інформацію про те, що попередні спроби домовитися успіхом не увінчалися. Крайнім терміном укладення календаря було 16 січня — після цього ФІФА змушена була б кидати жереб.

Але позавчора ввечері розклад матчів у групі 6 таки зверстали. Більшість побажань українців, чиї інтереси, крім Михайличенка, представляли перший віце–президент ФФУ Олександр Бандурко й віце–президент ФФУ Володимир Лашкул, наші суперники врахували. Наприклад, у спарених турах одним із двох опонентів «синьо–жовтих» обов’язково буде хтось із аутсайдерів — Казахстан або Андорра.

Починаємо ми турнір домашнім матчем із білорусами, завершуємо — виїздом до Андорри, що цілком прийнятно. Із фаворитами секстету команда Михайличенка в цьому році поміряється силами одного разу — в жовтні прийматимемо хорватів. За рік, у 2009–му, зустрічатимемо англійців. Гостьовий поєдинок із родоначальниками футболу відбудеться 1 квітня наступного року — у день сміху суперники визначать, кому доведеться сумувати. У Хорватії наші хлопці зіграють під завісу сезону 2008/09 — у червні.

Задоволений календарем залишився й наставник збірної Англії Фабіо Капелло. Особливо італійця порадувало, що в останньому турі його підопічні не гратимуть із хорватами чи українцями — надто вже тренерові не хотілося стати заручником обставин, подібних до тих, які позбавили «левів» путівки на Євро–2008 (нагадаємо, англійці вдома програли вирішальний двобій саме хорватам).

 

КОЛИ і З КИМ

Календар відбіркових матчів чемпіонату світу 2010 р.

у європейській групі 6

2008 рік

20 серпня

Казахстан — Андорра

6 вересня

Андорра — Англія

Хорватія — Казахстан

Україна — Білорусь

10 вересня

Хорватія — Англія

Андорра — Білорусь

Казахстан — Україна

11 жовтня

Англія — Казахстан

Україна — Хорватія

15 жовтня

Білорусь — Англія

Хорватія — Андорра

2009 рік

1 квітня

Англія — Україна

Андорра — Хорватія

Казахстан — Білорусь

6 червня

Казахстан — Англія

Хорватія — Україна

Білорусь — Андорра

10 червня

Англія — Андорра

Україна — Казахстан

19 серпня

Білорусь — Хорватія

5 вересня

Україна — Андорра

Хорватія — Білорусь

9 вересня

Англія — Хорватія

Білорусь — Україна

Андорра — Казахстан

10 жовтня

Україна — Англія

Білорусь — Казахстан

14 жовтня

Англія — Білорусь

Казахстан — Хорватія

Андорра — Україна