Виявляється, ще й не починали

15.01.2008

Кабінет Міністрів України має намір завтра на своєму засіданні затвердити новий склад оргкомітету з проведення Євро–2012. Про це Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко повідомила наприкінці минулого тижня на нараді з підготовки до європейського футбольного форуму. Глава уряду доручила Міністерству у справах сім’ї, молоді й спорту до 16 січня внести на затвердження Кабміну проекти відповідних документів. Тимошенко наголосила на необхідності активізувати підготовку влади до Євро–2012 і назвала нараду з Суркісом і Ко 11 січня лише стартом такої роботи. Тимошенко вважає, що уряд Януковича зірвав усі терміни прийняття першочергових рішень для початку підготовки до чемпіонату Європи 2012 року в Україні та Польщі.

«Фактично ми втратили дев’ять місяців, — погоджується президент ФФУ Григорій Суркіс. — Але після цієї наради я вийшов із будинку Кабміну без натяку на апатію. Я впевнений, що в лічені тижні ставлення до просування в нашій країні Євро–2012 має кардинально змінитися».

Того ж дня «питання руба» поставив Президент Віктор Ющенко. У ході наради з головами обласних держадміністрацій він заявив, що вже в лютому повинні початися роботи з реконструкції і будівництва об’єктів для Євро–2012. «Січень — це останній місяць завершення робіт із планування. Лютий 2008 року — перший місяць, коли на майданчики завозиться устаткування, починаються будівельні роботи, реконструкція спортивної інфраструктури», — цитує Президента агенція «Інтерфакс–Україна». Ющенко відзначає, що організацію цих робіт повинні взяти під свій контроль керівники регіонів. І додає, що до 2010 року повинно бути завершено 60 відсотків робіт зі створення сучасної мережі автошляхів під Євро–2012. За словами Президента, на будівництво і реконструкцію мережі автодоріг відводиться близько 55 млрд. грн. Загалом, Ющенко каже, що дав доручення Національному агентству з підготовки до Євро–2012 протягом десяти днів сформулювати всі необхідні пропозиції щодо фінансування витрат, аби передбачити належні цифри у відкоригованому держбюджеті поточного року.