Ющенко і «єдина команда»

11.01.2008
Ющенко і «єдина команда»

У стосунках Ющенка й Тимошенко зараз усе гладко. (Фото Михайла МАРКІВА.)

Президент учора провів зустріч із Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко та Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком. У розмові також брали участь секретар РНБО Раїса Богатирьова і голова президентського секретаріату Віктор Балога. За словами Віктора Ющенка, такі консультації, які «визначатимуть пріоритети в рамках наших домовленостей», стануть регулярними і проводитимуться щотижня.

Президент наголосив, що для нього пріоритетом є вироблення спільної позиції щодо організації роботи влади на 2008 рік. «Я переконаний, що ми зможемо діяти ефективно, системно, єдиною командою і без зайвого популізму», — сказав глава держави, підкресливши, що така робота має бути спрямована на покращення добробуту кожного громадянина та розвитку сучасної України.

Президент повідомив, що передав до Верховної Ради пакет законів, які просить розглянути як невідкладні — зокрема, щодо нового порядку проведення тендерної політики держави, закони про Кабінет Міністрів, про місцеве самоврядування, про чисельність Збройних сил на 2008 рік, про правовий статус учасників боротьби за незалежність України у 20—90–х роках ХХ століття. Також глава держави визначив як ключові для уряду завдання щодо внесення збалансованих та узгоджених змін до державного бюджету на 2008 рік. І поставив як спільне завдання для Кабміну, парламенту та свого секретаріату вступ України до Світової організації торгівлі в лютому цього року.