ЦИТАТИ ТИЖНЯ

04.01.2008

Арсеній Яценюк,
Голова Верховної Ради
— про причини своєї простоти:

— Ніколи не можна думати, що вхопив Бога за бороду. Бо дехто в нас полюбляє, видершись на якусь вершину, вже дивитися на все згори: там десь челядь ходить, а тут я — такий крутий. Треба бути ближчим до землі.

(з інтерв’ю «УМ»)

 

Борис Нємцов,
один із лідерів російського «Союзу правих сил», екс–радник Президента України
— про Юлію Тимошенко:

— Юлія Володимирівна — жінка талановита, сильна і яскрава. Але на посаді Прем’єра вона виконує руйнівну місію, яка шкодить українській економіці... Путін вважає Тимошенко агентом Березовського. І так само вважатиме Дмитро Медведєв, котрий, очевидно, виграє президентські вибори в Росії.

(«Газета «24»)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про витрати держбюджету–2008 на повернення громадянам заощаджень в Ощадбанку СРСР:

— Тисячу разів мені говорили, що цю програму виконати абсолютно неможливо. Говорили, що процес повернення заощаджень треба розтягнути на 50 років, а суму виплат зменшити в п’ять разів. Це не наші підходи. І я вас сьогодні запевняю — цю програму виконати можливо. І ми її виконаємо. Хто не хоче робити — шукає причину, хто хоче робити — шукає спосіб. У 2008 році ми зробимо справжню революцію в цій сфері. Без інфляції, знецінення та інших негативних процесів. На повернення втрачених заощаджень людям ми у цьому році передбачали в 31 раз грошей більше, ніж попередній уряд.

(www.kmu.gov.ua)

 

Давид Жванія,
народний депутат від «НУНС»
— про те, як він заробив свій перший мільйон:

— Перший мільйон — він був зароблений, природно, у тих умовах, коли Радянський Союз розвалився. І почалися ось перші, сказати б, бізнес–схеми, технології, перепродажі. Тому сказати, що він кришталево чистий... Мабуть, так не скажеш. Але й те, що украдений, я сказати теж не можу.

(«Свобода Савіка Шустера»)

 

Нестор Шуфрич,
народний депутат від Партії регіонів
— про свою впертість:

— Я вважаю себе людиною, яка відчуває, що якщо вона права, то йде до кінця. Звісно, в мене в житті були випадки, коли я визнавав помилки. Я ніколи не починаю протистояння. Але я й ніколи не буду відступати. Якщо з цієї точки зору дивитися, то, мабуть, це впертість. І ви знаєте, я завжди говорю: «Як ви до нас, так і ми до вас».

(«Свобода Савіка Шустера»)