Нардеп? «Нарбомж»!

27.12.2007

Відомо, що депутати в країнах Західної Європи, на відміну від наших, часто їздять на роботу на велосипедах (наші — на «Бентлі» й останніх моделях «Мерседесів»). Й інші запити, в тому числі щодо побутових умов, у європейських парламентаріїв скромніші. Наприклад, британський консерватор Ґрант Шеппс провів різдвяну ніч у... спальному мішку на одній із вулиць Лондона. Як повідомляє канал «Скай ньюз», у такий спосіб він хотів привернути увагу громадськості до проблем бездомних. Компанію депутатові склав один із його виборців, котрий у дитинстві був змушений зі своєю сім’єю жити без даху над головою впродовж цілого року.

Шеппс визнав, що його вчинок — це такий рекламний хід, але «потрібно було зробити щось неординарне», аби люди заговорили про проблеми «бомжів». За словами депутата–консерватора, нині понад 130 тисяч британських дітей позбавлені постійного даху. «Якщо люди на Різдво заговорять про бездомних, я досягну наміченої мети», — каже містер Ґрант.

Коментуючи цю акцію, міністр житла Великої Британії від партії лейбористів Ієн Райт зазначив: дії Шеппа нагадають роки правління консерваторів, коли тисячі людей спали на тротуарах.