На канікули — з рекордною серією

27.12.2007
На канікули — з рекордною серією

Євген Пастух закинув по шайбі у кожному матчі з «Кристалом». (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Хокеїсти провідної української команди, схоже, розібралися з тим, хто є хто у чемпіонаті Росії. Раніше в «Сокола» виникали проблеми із «переключенням» з одного за класом суперника на іншого. Але за останній тиждень кияни по двічі переграли лідера та одного з аутсайдерів. Шкода, що після феєричних двобоїв із «Дизелем» зустрічі з саратовським «Кристалом» знову відбулися у Броварах, та ще й у робочий час. Поспостерігати за ними прийшло всього 150 вболівальників — після п’яти тисяч у Києві це крапля в морі.

У Саратові «Кристал» (до речі, команда найвищого радянського дивізіону часів «бронзового» «Сокола») обидва рази програв киянам із мінімальною різницею, причому одного разу — в овертаймі. І нині команда з Поволжя не дозволила поставитися до себе зневажливо, підтримуючи доволі пристойні швидкості й нав’язуючи боротьбу на кожному клаптику льодового поля. І в понеділок, і у вівторок шальки терезів на свою користь господарі схиляли лише в третьому періоді. В обох матчах голами відзначився форвард третьої ланки Євген Пастух, який у цьому сезоні демонструє якісну стабільну гру.

Наставник «Сокола» Олександр Сеуканд у повторному поєдинку нареш­ті випустив на майданчик Олександра Бобкіна – одного з кращих снайперів команди на стартовому відрізку першості. Тренер дав шанс проявити себе також Дяченку, Карлову, Караульщуку, До­ніці, Харченку, Гаврилюку. Найкраще себе показав швидкий Віталій Доніка, котрий у першій зустрічі віддав гольо­ву передачу й сам закинув шайбу.

Таким чином «Сокіл» піднявся на сьомий рядок турнірної таблиці. Після новорічної паузи київська команда здійснить вояж у Підмосков’я, де з
8 по 13 січня зіграє з «Титаном» і «Дмитровим». Наступні домашні матчі «Сокіл» проведе 19—20 січня з «Кристалом» (Електросталь).

 

ТАБЛО

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». 19–й тур. «Сокіл» — «Кристал» (С) — 3:1 (0:0, 1:0, 2:1; Срюбко, 27 (більш.); Пастух, 42 (більш.); Доніка, 52 (більш.) — Семенов, 41 (більш.)), 3:1 (0:1, 1:0, 2:0; Сьомін, 24 (більш.); Благий, 42 (більш.); Пастух, 60 (п. в.) — Зуєнков, 20); «Бєлгород» — «Дизель» — 6:4, 0:7; ЦСК ВВС — «Титан» — 2:3 (по бул.), 3:2 (по бул.); «Аріада–Акпарс» — «Дмитров» — 1:7, 2:1; «Нафтовик» (А) — «Кристал» (Е) — 6:1, 6:4; «Нафтовик» (Л) — «Капітан» — 4:3 ОТ, 3:2.

Лідери після 38 матчів: «Дмитров» — 83, «Дизель» — 81, «Нафтовик» (А) — 71, «Нафтовик» (Л) — 70, «Хімік» — 67 (36), «Бєлгород» — 67, «Сокіл» — 66, «Крилья сов.» — 64 (36), «Аріада» — 54...

* * *

Чемпіонат України. Перенесений матч 5–го туру: «Дніпровські вовки» — «Харків» — 2:8.