Кепка з молотка

26.12.2007

Кепку московського мера Юрія Лужкова на аукціоні продали за мільйон доларів. Щоправда, картуз цей не простий, а срібний, вагою 1,5 кг; його градоначальникові презентували не так давно з якоїсь святкової нагоди.

Торги, що проходили на новорічному святі «Россійской газєти», роз­горілися «ще ті». Вів їх, до речі, відомий шоу­мен Леонід Якубович. Злі язики кажуть, що активність учасників аукціону цілком доречно оцінювати як своєрідний хабар всевладному міському голові: хто більше грошей заплатить — той матиме більше преференцій у господарській діяльності в російській столиці.

Як повідомляє РІА «Новості», покупцем срібної кепки став перший заступник директора будівельної компанії «ДБК–1» Андрій Паньковский. Що й не дивно, адже будівельним бізнесом у Москві заправляє дружина Лужкова — Олена Батуріна. За словами пана Паньковского, придбана кепка зберігатиметься у музеї «ДБК–1» як символ міста, що будується.

А от призначення виторгованої суми — благодійне. Всі кошти від продажу сувенірної кепки підуть на спорудження перинатального центру при пологовому будинку в Західному адміністративному окрузі Москви.

 

ДО РЕЧІ

Героїнею ще одного оригінального аукціону стане російська тенісистка Марія Шарапова. Невдовзі вона вперше приїде до Сінгапуру, щоб зіграти виставковий матч зі своєю співвітчизницею Чакветадзе. Місцеві фани Шарапової неабияк зраділи нагоді побачитися, а найбільш «сексуально стурбовані» організовують аукціон: із молотка буде продано постільну білизну, на якій Маша спатиме в готельному номері, рушники й халат звідти ж. Хотіли сторгувати ще й кришку з унітаза, на якому сидітиме секс–ракетка, але готель вирішив, що це буде вже зовсім збоченство.