Кравченко — людина й університет

22.12.2007

Таку пропозицію вдруге призначений міністром внутрішніх справ Юрій Луценко озвучив у залі колегій МВС під час урочистостей з нагоди Дня міліції, повідомили «УМ» у Департаменті громадських зв’язків МВС.

«Пропоную увічнити пам’ять колишнього очільника відомства Юрія Кравченка, до професійної діяльності, досвіду і чеснот якого я ставлюся із повагою, назвавши його ім’ям один із навчальних закладів системи МВС», — заявив Луценко підлеглим.

Слід нагадати, що покійний генерал Юрій Кравченко ще за життя уславився «касетним скандалом» під диваном Кучми. За ймовірну причетність до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе Кравченка неодноразово критикував і сам Луценко, окремі «орли Кравченка» нині знаходяться на лаві підсудних. Мало цього, Юрій Луценко був присутнім на знаменитій прес–конференції Олександра Мороза, коли той увімкнув магнітофон із матюками Кучми та його оточення.

Чи забув пан Луценко про записи Мельниченка? Очевидно, що ні. Водночас він, мабуть, не забув і про похорони Кравченка у березні 2005 року на початку своєї першої каденції в ранзі міністра. Тоді чимало колишніх високопосадовців МВС, керівників середньої ланки міністерства та генералів міліції образилися на Луценка через те, що попрощатися з колишнім міністром їм фактично не дозволили, а сама церемонія прощання відбулася не у палаці МВС, а в орендованому приміщенні. Кравченка досі вважають одним із кращих міністрів за роки незалежності чимало клерків на Богомольця, 10, які не змінюються після урядових ротацій. Бува не їхню прихильність намагається здобути Луценко, вдруге увійшовши в ту ж саму річку?