ХРОНІКА

20.12.2007

Футбол

Відбулося жеребкування півфінальних пар Кубка України. Хоча воно й було «сліпим», як і на попередніх етапах, дороги головних претендентів на трофей знову розійшлися. 19 березня й 16 квітня «Динамо» зустрінеться з донецьким «Металургом», а «Шахтар» — із «Чорноморцем». Тож фіналісти кількох останніх років знову отримали чудову нагоду розіграти Кубок в очному фінальному двобої.

* * *

Мексиканський півзахисник «Шахтаря» Нері Кастільйо продовжить кар’єру в «Манчестер Сіті». Як повідомляє офіційний сайт донецького клубу, сторони узгодили умови річної оренди, котра почнеться з 1 січня й коштуватиме англійцям 5 млн. євро, як і вимагав президент гірників Рінат Ахметов.

* * *

Англія. Кубок ліги. 1/4 фіналу. «Манчестер Сіті» — «Тоттенхем» — 0:2, «Блекберн» — «Арсенал» — 2:3.

* * *

Каха Каладзе може стати одноклубником Андрія Вороніна. Як повідомляє іспанська газета «Марка», головний тренер «Ліверпуля» Рафаель Бенітес хоче бачити грузинського захисника у складі своєї команди. Наставник «мерсісайдців» планує розпрощатися з фіном Самі Хююпя, замінивши його на Каладзе — колишнього гравця київського «Динамо». Також через проблеми у стосунках із наставником клуб можуть залишити Мохаммед Сіссоко й Пітер Крауч.

* * *

Знаменитого бразильського форварда Ромаріо дискваліфікували на 120 днів за вживання допінгу. Аналізи, які взяли у 41–річного ветерана після матчу його клубу «Васко да Гама», виявили наявність забороненого апарату фінастерид. Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», тепер Ромаріо впродовж чотирьох місяців не зможе не тільки грати, а й керувати командою. А бразилець є граючим тренером «Васко да Гама».

Хокей

НХЛ. Результати матчів за участі українців: «Тампа–Бей» — «Атланта» — 2:6 (Житник «А» — 21 хв. 22 сек., 0+0, 0 кидків, «плюс 2»), «Торонто» — «Кароліна» — 2:3 ОТ (Понікаровський «П» — 14 хв. 13 сек., 0+0, 0 кидків, «0», 2 хв. штрафу).

«Формула–1»

Пілот команди «Макларен» Льюїс Хемілтон не зможе сісти за кермо впродовж місяця. Як повідомляє «Рейтер», гонщик, відпочиваючи у французькому місті Лаон, розігнався на своєму «Мерседесі» до 196 км/год, і його зупинили поліцейські. У Хемілтона конфіскували машину та оштрафували його на 600 євро. Отже, Льюїс пропустить тестування нових болідів, яке відбудеться на початку січня в Іспанії.