Командир армії нескорених

Командир армії нескорених

У червні виповнилося сто років із дня народження Романа Шухевича. А в жовтні, до 65–річчя створення УПА, Президент України присвоїв командувачу повстанців звання Героя України (посмертно). Утім суперечки довкола цієї постаті тривають дотепер. Що ж ховається за цим таємничим ім’ям, яке нещадно хотіли стерти з історії? Ми вирішили викласти маловідомі факти, які не потребують коментарів. У цілісності вони дають яскравий образ людини–легенди.

21 дитя сестри Марії від Святого Духа

21 дитя сестри Марії від Святого Духа

За кількістю маєтностей Святого Миколая Івано–Франківщина не знає рівних не тільки в Україні, а й, очевидно, на всьому земному благодійному просторі. Лише в Косівському районі існує два офіційно проголошені «миколаївські» центри: один — «маєток» у вигляді дерев’яної каплички на галявині біля села Черганівка, другий — «садиба» в конторі Національного природного парку «Гуцульщина». Між челядниками обох офісів розгорілися міжусобиці за верховенство, проте реалізація грандіозних планів, зокрема створення біля Черганівки своєрідного гуцульського «Діснейленду», помпезно презентованого рік тому, відбувається повільнішими, ніж черепашині, темпами.
Та є на Прикарпатті ще третя адреса — «Містечко милосердя» Святого Миколая, розташоване на західній околиці Івано–Франківська, де без зайвого галасу й уваги мас–медіа щоденно, а не лише з наближенням 19 грудня, твориться добро під патронатом найулюбленішого малечою святого.

Всі статті рубрики