ХРОНІКА

19.12.2007

Бокс

Чемпіон світу за версією IBF у надважкій вазі Володимир Кличко почав підготовку до «об’єднавчого» бою проти власника титулу WBO Султана Ібрагімова (поєдинок українця з росіянином призначений на 23 лютого, він відбудеться у Нью–Йорку). Як повідомляє ІТАР–ТАКС, до 5 січня Кличко планує тренуватися в каліфорнійському місті Санта–Моніка, а потім переїде в Лос–Анджелес. Заключна частина підготовки, в тому числі спаринги, пройде в Палм–Біч.

Теніс

24–річна українка Юліана Федак зупинилася за крок від перемоги в парному розряді на турнірі ITF у Дубаї з призовим фондом 75 тис. доларів. У фіналі українсько–російський дует Федак/Лапущенкова поступився румунсько–новозеландській парі Нікулєску/Еракович — 6:7, 4:6. В одиночному розряді Юліана поступилася росіянці Родіній у півфіналі — 4:6, 4:6.

* * *

Міжнародна тенісна федерація визнала Роже Федерера та Жюстін Енен чемпіонами світу 2007 року (згідно з балами чемпіонської гонки ITF). Швейцарський тенісист здобув цей титул четвертий рік поспіль, а бельгійка — втретє за кар’єру і вдруге поспіль.

Олімпізм

Маршрут естафети олімпійського вогню пекінських Ігор–2008 пройде через столицю фактично ізольованої комуністичної Північної Кореї — Пхеньян. Як повідомляє агентство «Сіньхуа», Національний олімпійський комітет КНДР та оргкомітет «Пекін–2008» дійшли згоди в тому, що смолоскип прибуде до Пхеньяна 28 квітня.