ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

19.12.2007

Найкращі футболісти світу

ФІФА назвала найкращого футболіста світу 2007 року (рейтинг укладено за підсумками голосування тренерів і капітанів національних збірних). Ним став 25–річний бразильський півзахисник Кака, який грає в італійському «Мілані». Нагадаємо, раніше він отримав і приз найкращого в Європі — «Золотий м’яч» від часопису «Франс футбол». Другий у рейтингу ФІФА — аргентинський хавбек «Барселони» Ліонель Мессі, третій — Кріштіано Роналдо («Манчестер юнайтед», Португалія), також півзахисник.

Найкращою футболісткою названо 21–річну бразилійку Марті, пляжним футболістом — 31–річного нападника Буру, знову — представника Бразилії.

Підсумковий рейтинг–2007

Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) оголосила грудневий рейтинг збірних, який є підсумковим для 2007 року. Збірна України, яка в першій половині року була навіть 11–ю, тепер лише на 30–му місці — 824 бали.

Уперше найкращою національною командою світу (за рейтинговою системою) стала Аргентина — 1523 бали. Далі в чільній дюжині йдуть Бразилія (1502), Італія (1 498), Іспанія (1349), Німеччина (1298), Чехія (1290), Франція (1243), Португалія (1241), Голландія (1170), суперник українців по наступному відбору на ЧС–2010 — збірна Хорватії (1129), Греція (1114) та ще один наш опонент по «кваліфайну» — Англія (1113).

Решта представників шостої відбіркової групи розташувалися так: Білорусь на 60–му місці (553), Казахстан — на 110–му (284), Андорра — 175–та (57). Наші сусіди–поляки — на 22–й позиції (862), росіяни — 23–ті (861 очко).

Відділ кадрів

Новий головний тренер київського «Динамо» Юрій Сьомін визначився з новим тренерським штабом команди. Його першим помічником став Олег Лужний, помічниками — Валерій Зуєв та екс–голкіпер московського «Локомотива» Сергій Овчинников. При цьому тренером воротарів призначили Сергія Краковського.

На трансфер виставили захисників Мар’яна Марковича, Родріго та Бадра Ель–Каддурі. Щодо марокканця, то його запропоновано купити англійському «Редінгу».

Як повідомлялося раніше, також «Динамо» припинило співпрацю з Белькевичем і Федоровим — у них закінчилися контракти з клубом.

* * *

Мексиканець Нері Кастільйо хоче піти з «Шахтаря». Президент Рінат Ахметов готовий відпустити його не менш як за 20 млн. євро, тобто намагається «відбити» суму, заплачену за півзахисника влітку. Цікавість до Кастільйо виявляє англійський «Манчестер Сіті» — «городяни» не проти взяти мексиканця в оренду на рік із правом викупу, пропонуючи за «прокат» 1 млн. євро. Ахметов не виключає варіанту з річною орендою, але вимагає за це 5 млн. євро й не погоджується на будь–які преференції для викупу гравця «Ман. Сіті» по завершенні річного терміну.

* * *

Сербський півзахисник Олександр Трішович став гравцем харківського «Металіста». Попередньою командою Трішовича була сербська «Црвена звезда». Угода Трішовича з «Металістом» розрахована на три з половиною роки, повідомляє офіційний сайт клубу. Свого часу Трішович виступав за луцьку «Волинь».