ХРОНІКА

15.12.2007

Плавання

З четверга по неділю в угорському місті Дебрецен триває чемпіонат Європи «на короткій воді». У перший день змагань у 25–метровому басейні українці брали участь лише в одному фіналі — у комбінованій естафеті 4х50 м Андрій Олійник, Олег Лісогор, Сергій Бреус і Юрій Єгошин показали п’ятий час.

Футбол

32–річний захисник Сергій Федоров і 34–річний хавбек Валентин Белькевич залишають київське «Динамо». Клуб вирішив розпрощатися з ветеранами, у яких закінчився термін контрактів. Чи продовжать футболісти кар’єру в інших командах — наразі невідомо.

* * *

Напередодні повторного матчу Кубка України проти «Чорноморця» керівництво маріупольського «Іллічівця» вирішило розірвати контракт із головним тренером клубу Семеном Альтманом. Цей крок для фахівця став несподіваним, адже команда перебуває на другому рядку таблиці першої ліги й реально претендує на підвищення в класі.

* * *

Суперник українців по відбору на чемпіонат світу 2010 року — збірна Англії — визначилася з головним тренером. У найближчі чотири роки командою керуватиме італієць Фабіо Капелло, який за умовами контракту отримуватиме 4 млн. фунтів на рік.

* * *

Ізраїльський фахівець Авраам Грант став повноцінним керманичем «Челсі». Після відставки Жозе Моуріньйо він виконував функції головного тренера, але вдалі виступи лондонців під його орудою (16 останніх матчів без поразок) переконали керівництво «синіх» у необхідності підписати з ним угоду терміном на чотири роки.

Хокей

У четвертому матчі на чемпіонаті світу в першому дивізіоні, що завершується в Німеччині, молодіжна збірна України була нищівно битою командою господарів — 1:11 (1:0, 0:3, 0:8). Щоб не вилетіти в другу лігу, підопічним Сергія Лубніна потрібно сьогодні в останньому поєдинку обіграти поляків.

* * *

НХЛ. «Айлендерз» — «Фінікс» — 3:2 (Федотенко «А» — 15:30, 0+1, 1 кидок, «+2»). Українець відзначився дев’ятим гольовим пасом у сезоні.

Гандбол

Чемпіонат світу. Жінки. Чвертьфінали: Ангола — Німеччина — 33:36, Угорщина — Росія — 35:36, Норвегія — Корея — 35:24, Румунія — Франція — 34:31.