Солодке життя чи «біла смерть»?

Солодке життя чи «біла смерть»?

Мене завжди бентежили в буржуазних кав’ярнях чи затишних ресторанчиках красиві коричневі кубики в цукорниці поруч із білим рафінадом. Вони так гламурно виглядають на тлі білосніжної порцеляни! Що ж таке коричневий цукор і навіщо ним випробовують нашу свободу вибору в закладах громадського харчування? На ці запитання «Гаманець» почав шукати відповідь у фахівців.

«Коричнева» лихоманка

«Коричнева» лихоманка

Декілька століть тому тростинний цукор був одним із найдорожчих продуктів. Вважалось, що його споживання – ознака заможності та високого статусу. Можливо, саме тому дочки російських купців штучно «чорнили» собі зуби, аби створити ілюзію, ніби емаль псувалася від солодощів. Іншим нововведенням, але цього разу вже в Англії, було застосування цукру замість зубного порошку. Але цей експеримент не був вдалим, адже британські багатії, які ретельно втирали цукор у зуби, сильно страждали від карієсу. Таким чином, замінити спеціальний зубний порошок «солодка розкіш» так і не змогла.

Всі статті рубрики