«Копійка» мільйон береже

13.12.2007

Що таке копійка? Абсолютна більшість наших співгромадян уже й не нагнеться, щоб підняти таку дрібну монету з тротуару. Калібр менший, ніж зусилля, витрачені на длубання в грязюці. Так само ставляться до круглячків вартістю 1 цент американці. Але, виявляється, навіть такими монетами можна назбирати мільйон доларів — якщо правильно організувати цю справу.

Цими днями у нью–йоркському «Рокфеллер–центрі» виставлено на загальний огляд колекцію одноцентових монеток на загальну суму мільйон доларів. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», зібрання включає понад 100 мільйонів монет по 1 центу й ще деяку кількість металевих грошей іншого достоїнства, які потрапили сюди помилково. Цю величезну за обсягами колекцію зібрали школярі Нью–Йорка — тисячам дітлахів знадобилося на це кілька тижнів. Акція була приурочена до традиційного американського Дня подяки.

Вражаюча експозиція застилає площину завширшки 9 і завдовжки 50 метрів. Подивитися на неї можна буде до кінця 20007 року, а надалі ці гроші (нагадаємо — 1 млн. доларів!) передадуть до благодійних організацій. Яких саме — оберуть самі школярі.