За теплом і медалями

08.12.2007
За теплом і медалями

Сергій Лебідь сповнений бажання виграти чемпіонат Європи всьоме.

Змагання з бігу по пересіченій місцевості мають особливий колорит, адже до звичайної тактики бігу на доріжці стадіону в кросі додається непередбачуваність траси. Континентальні турніри кращих кросменів проводили вже 13 разів, і за цей час шість золотих нагород у змаганнях чоловіків виграв українець Сергій Лебідь. Із бажанням перемогти донеччанин їде й на черговий європейський чемпіонат, який відбудеться завтра в іспанському місті Торо.

Українська команда до місця подій вилетіла вчора доволі представницькою делегацією із 17 спортсменів. У її складі й минулорічна переможниця — сумчанка Тетяна Головченко. На прес–конференції напередодні змагань головний тренер збірної України з витривалості Костянтин Степанцов висловив думку, що спортсменка перебуває у такій же гарній спортивній формі, як і торік, коли тріумфувала в Італії. Принаймні на останньому підготовчому зборі у російському Кисловодську Тетянині результати налаштовували на позитивний настрій.

В Іспанії наша команда виступатиме ще з одним чемпіоном Європи — Дмитром Лашиним, який влітку переміг на дистанції 10 км. Покладається наш тренер і на інших молодих спортсменів, зокрема Дениса Лепинського та Ольгу Скрипак, які вже встигли зарекомендувати себе на міжнародних змаганнях із кращого боку. Узагалі ж, як зауважив генеральний секретар Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул, Україна приділяє кросу значну увагу, адже саме в цьому виді «королеви спорту» закладається фундамент для майбутніх стартів і на «гладкій» доріжці.

На нинішній європейський форум приїхали 464 атлети з 30 країн. На змагання дорослих, крім Лебідя й Головченко, Україна заявила також Ігоря Гелетія. По п’ять хлопців і дівчат від нашої команди виставлено на юніорський старт, а в молодіжній категорії до 23 років візьмуть участь ще четверо представників сильної статі. Сподіваємося, що їм буде чим похвалитися після пробігів у Торо, де температура зараз наближається до позначки 20 градусів за Цельсієм. Додамо, що збірна України ще жодного разу не поверталася з чемпіонатів Європи, куди їздила вісім разів, без медалей.