Начитаний Миколай

06.12.2007
Начитаний Миколай

13—14 грудня в Уж­городі вшосте пройде книжковий ярмарок. «Ужгородський книжковий Миколай» уже став своєрідною культурною візитівкою краю — як музичний фестиваль імені Машкіна чи фестиваль «Червоне вино» в Мукачеві.

В рамках виставки відбувається не тільки продаж книжок за цінами видавництв та літературні зустрічі з відомими українськими письменниками, а й єдиний в області конкурс книжки. Як і минулого разу, ярмарок проводитиметься в спорткомплексі «Юність», де в холі буде розташовано стенди, а в шаховому клубі відбуватимуться презентації. Окрім того, дотичні акції пройдуть і в університеті, бібліотеках, галереях і навіть школах. Серед цьогорічних гостей багато знаних авторів — Марія Матіос, Володимир Єшкілєв, Юрко Іздрик, Мар’яна Савка, Ірен Роздобудько, Леся Воронина і перспективна молодь — Богдана Матіяш, Остап Сливинський, Павло Коробчук та інші.

Новинкою ярмарку стане визначення трьох кращих сільських бібліотек, яким буде подаровано комплект книжок та комп’ютер із принтером. Уперше відбудеться і слемтурнір «Битва поетів», в якому змагатимуться молоді автори з різних кутків України та Закарпаття. В рамках «Ужгородського книжкового Миколая» буде кілька виставок, в тому числі й книжкової ілюстрації студентів Української академії друкарства та ретровиставка «Перші періо­дичні видання на Закарпатті».