Сядеш на м’яч — погроми будуть

06.12.2007

У це важко повірити, але виявилося, що фінт гравця під час футбольного поєдинку може спричинити погроми в цілому місті. Трапилося це в Перу. У місті Уарас місцева команда «Спорт Анкаш» приймала «Університаріо». Господарі вигравали з рахунком 2:1, і матч добігав кінця. Передчуваючи перемогу, Ефраїн Віафара — автор другого голу у ворота гостей — в одному з епізодів демонстративно сів на м’яч, прийнявши пас від партнера. У Латинській Америці така дія на футбольному полі ввжається виявом крайньої зневаги до суперників. Тож футболісти «Університаріо» накинулися на Віафару з кулаками. Як повідомляє агенція «Рейтер», невдовзі у цю бійку були втягнуті всі учасники матчу.

Мало того — безпорядки перекинулися на трибуни. Уболівальники вибігли на поле, і суддя мусив зупиняти гру. Але сутички між фанами двох команд не припинялися — вони перекинулися на вулиці міста. Гості завдали Уарасу немалих збитків, хоча й самі отримали по заслугах.

До речі, капітан «Універ­ситаріо» Майєр Кандело назвав головним винуватцем погромів... Віафару. Мовляв, якби арбітр Рохас одразу вилучив з поля гравця «Анкаша», інцидент було б вичерпано.