Красуня з Піднебесної

04.12.2007
Красуня з Піднебесної

Чжан Цзилінь загубила стрічку переможниці.

Мрія Цзилінь

«Китайська лялечка» — так, попри анітрохи не «ляльковий» зріст 182 см, преса ніжно прозвала 23річну Чжан Цзилінь. Тонесенька дівчина з обличчям фарфорової статуетки вперше в історії своєї країни здобула титул «Міс світу2007». «Я така щаслива! За мене вболівало понад мільярд людей, і саме їхня підтримка та рідна земля допомогли мені перемогти», — сказала розчулена Чжан, отримавши корону з рук попередньої світової «міски», чешки Татьяни Кухаржової. На додачу до цієї прикраси китаянці дісталося 85 тисяч доларів призових, хоча значну частину цієї суми доведеться сплатити на податки.

У своєму блозі на інтернет­порталі Sina.com Цзилінь після перемоги написала тільки одне слово: «Мрія». Але протягом першої ж доби після завершення конкурсу цю сторінку у всесвітній мережі відвідали понад мільйон користувачів.

За Чжан, мабуть, і справді вболівав увесь понад мільярдний Китай, бо про те, що 1 грудня відбувається конкурс «Міс світу», цього разу знало більше мешканців Піднебесної імперії, ніж будьколи раніше. 57мі змагання найперших красунь зі 106 країн світу цього разу проходили саме в комуністичному Китаї, у курортному місті Санья.

Звісно, виглядає трохи дивно, що під час першого проведення такого конкурсу в Китаї перемогла представниця саме цієї країни. Свіжоспечена королева краси зізналася, що теж здивована, хоча й дуже пишається своєю перемогою. Втім організатори запевняють: це випадковість. Хто ж, мовляв, знав, що саме китаянка виявиться не лише найвищою з­поміж усіх дівчат, а й найелегантнішою і найчарівнішою! До того ж судді відзначили, що в цієї дівчини дуже природна краса, на відміну від деяких наскрізь «штучних» конкуренток.

Дочка Кучми Роман не підтримала

Нагадаємо, що цього разу в журі конкурсу «Міс світу» була й представниця України, засновниця фонду «АнтиСНІД» Олена Франчук — дочка екс­Президента Кучми. Однак українська «міска» з Ужгорода Ліка Роман преференцій не отримала: наша дівчина не потрапила навіть до фіналу, хоча й увійшла до двадцятки учасниць із найкращими фігурами. Очевидно, 22річна красуня не дотягла до ідеального поєднання фізичної форми, стилю, особистісних якостей і вроди — саме за цими якостями обирали переможницю. Варто зазначити, що перед конкурсом Ліка намагалася всіляко заручитися підтримкою... Бога. Саме вона стала одним із облич рекламної акції однієї з київських харизматичних церков. Бігборди з ликом пані Роман були розвішані по всій столиці із гаслом «Бог — моя краса».

Місія переможниці

Звання «першої віцеміс» здобула представниця Анголи Мікаела Рейс, а «звичайною» «віцеміс» стала мексиканка Кароліна Моран Гордільйо. Також до п’ятірки фіналісток увійшли «міс Швеція» та «міс Тринідад і Тобаго».

Щодо щасливої Чжан Цзилінь, то на найближчий рік дівчині доведеться звільнитися з роботи на фірмі в Пекіні, де вона працювала звичайною секретаркою. Тепер кожен день володарки звання «Міс світу» має бути насичений доброчинними справами. Скажімо, Татьяна Кухаржова, виконуючи обов’язки «Міс світу2006», 180 (!) разів літала з благодійними місіями в різні куточки планети. Доброчинність же нової переможниці почалася ще до того, як на її голову надягли корону. Оскільки цьогорічний фінал конкурсу відбувався у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, про це нагадували й декорації, і промови учасниць та почесних гостей.