Докукурікався

01.12.2007

Ми, як відомо, відповідальні за тих, кого приручили. Та й узагалі за всю ту живність, що живе в нас у домі чи на подвір’ї. Так принаймні вважає італійський суд, який оштрафував чоловіка на 200 євро за те, що його півень зранку надто голосно кукурікав.

Як повідомляє сайт «Кореспон­дент», цей судовий випадок трапився у гірському селищі Малле в Південному Тиролі, де мешкає німецькомовне населення Італії. Позов до суду подала жінка, яка поскаржилася на те, що півень її сусіда зранку так горлає — спати неможливо. Господар пташки захищався, пояснюючи служителям Феміди... ні, не те, що півні зранку кукурікають за своєю природою і «прикрутити» звук їм неможливо. Навпаки, чоловік розповів, що через скарги цієї самої сусідки зарізав уже чотирьох півнів, але хоч одного мусив залишити — без нього курям ніяк.

Здавалося б, очевидно, що проблема насправді не в півня, а в позивачки, однак суд постановив оштрафувати власника голосистої пташки. Втім селянин планує подати апеляційну скаргу до вищої судової інстанції, і в цьому його підтримує Селянський союз, який навіть виділив гроші на адвоката. a