Мистецтво зцілює

29.11.2007
Мистецтво зцілює

Зворушливий букет акварелевих хризантем, намальований сином, пухнастий котик, вишитий донькою, ваш студентський «шедевр» у вигляді симпатичної картини олією — кожна з цих речей може висіти у квартирі на почесному місці, припадати пилом на антресолях або ж... милувати око відвідувачів у Київській міській галереї мистецтв «Лавра». Власне, останній варіант сподобається тим людям, які захочуть приєднатися до акції «Молоде мистецтво проти СНІДу» і пожертвувати свої творчі роботи для благодійної виставкиярмарку.

Акція, організована «Міжнародним альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні», розпочнеться першого грудня — у Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Дорослі та діти, які прийдуть до галереї «Лавра» в суботу й неділю, зможуть узяти участь у безкоштовних майстер­класах із плетіння бісером, малювання на склі, виготовлення витинанок, писанкарства, а також у благодійній лотереї та іграх.

Як розповіла «УМ» координатор проекту «Молоде мистецтво проти СНІДу» Наталя Войнаровська, в рамках акції відбудеться благодійний ярмарок іграшок та інших творчих робіт небайдужих дітей і молоді, а також благодійний аукціон, на якому йтимуть із молотка «дорослі» картини і професійні фотографії. Зокрема, у галереї «Лавра» будуть виставлені полотна відомих українських художників Анатоля Галицького, Тетяни Горюшиної, Володимира Нойса та роботи фотографів В’ячеслава Маєвського, Дмитра Процка й Олександра Нерубаєва. Всі кошти, зібрані під час акції, витратять на придбання необхідної апаратури в мобільну клініку для ВІЛпозитивних дітей.

Торік на аналогічному аукціоні організаторам вдалося зібрати понад 18 тисяч гривень благодійних внесків та пожертвувань. Цю суму витратили на придбання необхідних речей для ВІЛпозитивних дітей з Київського обласного будинку дитини міста Біла Церква. Завдяки благодійникам у дітей з’явилися нові столи­пеленатори, матраци з підігрівом, ходунки, набори дитячих меблів, пилосос, телевізор, іграшки, книги, диски й касети.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Якщо ви хочете пожертвувати свої творчі роботи на благодійний ярмарок, приносьте їх сьогодні та завтра до офісу «АльянсУкраїна», розташованого за адресою: Київ, вулиця Дімітрова, 5, корпус 10а, дев’ятий поверх.