Перемогла рак, поборе й насильство

29.11.2007
Перемогла рак, поборе й насильство

Незважаючи на проблеми у власній сім’ї (вони з чоловіком Кітом Урбаном поки що не надто успішно намагаються побороти його алкоголізм), Ніколь Кідман знаходить час і для зйомок у нових фільмах, і для громадської діяльності. Днями «оскароносна» кінозірка виступила на підтримку акції проти насильства в сім’ї, яку розпочала відома організація захисту прав жінок — Фонд розвитку Організації Об’єднаних Націй для жінок (UNIFEM). Протягом 16 днів ініціатори акції проводитимуть збір підписів противників домашньої наруги над жінками. Переліки підписантів згодом передадуть американському уряду з вимогою розглянути нові законопроекти, які допомагали б розв’язати проблему.

На запитання про те, чи знайома вона з цим лихом на власному досвіді, Кідман обурено... змінює тему. Втім не схоже, щоб нинішній чоловік її бив, та й під час минулого шлюбу з Томом Крузом Ніколь ніколи на таке не скаржилася і принаймні в перші роки сяяла від щастя. До участі в UNIFEM, як запевняє сама кінозірка, її спонукали зустрічі з жінками у країнах третього світу та в післявоєнному Косово, які глибоко вразили одну з найдорожчих актрис Голлівуду.

Однак, як виявилося, в успішної й багатої Ніколь теж є свої проблеми, і не лише сімейні. Австралійська красуня зізналася, що колись у неї на нозі виявили злоякісну пухлину шкіри. До речі, мешканців Зеленого континенту, який чи не найбільше страждає від впливу озонової дірки над Антарктидою, ця хвороба вражає найчастіше у світі. На щастя, операція пройшла успішно і рак Ніколь повністю поборола, але відтоді їй категорично заборонено засмагати. Хоча в цьому є й неабиякі плюси: «Як донька медиків я знаю, що сонце — найперший ворог молодості. Тому краще бути білошкірою і молодою, ніж із оливковою засмагою в 40 років виглядати бабусею», — вважає Кідман.