НОВИНИ ПЛЮС

28.11.2007

Голова Харківської облради — корупціонер?

Голову Харківської обласної ради Василя Салигіна звинувачують у вчиненні корупційного діяння. Відповідний протокол складений Головним управлінням боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. Як повідомляє пресцентр СБУ, підставою для складення протоколу стали матеріали перевірки, в ході якої був задокументований факт незаконного отримання Салигіним грошової надбавки до посадового окладу в сумі 10923 грн. протягом червня 2006 — вересня 2007 років.

Напередодні Салигін поставив свій підпис під зверненням ініціативної групи з проведення у Сіверськодонецьку ІІ з’їзду депутатів рад усіх рівнів.

Горбулін повернувся

Президент своїм указом призначив Володимира Горбуліна директором Інституту проблем національної безпеки. Попередньо Віктор Ющенко видав указ, яким звільняв Горбуліна з цієї самої посади. Як пояснює пресслужба глави держави, поява таких указів пов’язана з формальним аспектом: раніше Горбулін очолював ІПНБ на громадських засадах.

Ющенко вимагає припинити корупцію в судах

Президент звернувся до Вищої ради юстиції з листом, в якому закликає почати процедуру звільнення 47 суддів загальних і апеляційних судів за порушення присяги. Крім того, як повідомив учора на брифінгу заступник глави секретаріату Президента Ігор Пукшин, глава держави доручив Генеральному прокурору, керівникові Служби безпеки України, міністрові внутрішніх справ розробити спільні дії з боротьби з корупцією в судовій системі. До 15 грудня ГПУ, СБУ та МВС повинні затвердити план спільних дій і щомісяця інформувати Президента про заходи, яких вживають з цього приводу.