ХРОНІКА

28.11.2007

Футбол

Головний тренер збірної України Олег Блохін на черговій зустрічі із журналістами заявив, що у випадку, якщо ФФУ запропонує йому залишитися на посаді керманича команди, він хотів би продовжити угоду одразу на чотири роки. Виконком ФФУ, який має дати оцінку діяльності Блохіна в минулому відбірковому циклі й вирішити його подальшу долю на чолі наставника збірної, запланований на 20 грудня, але він може відбутися й раніше.

* * *

Днями у Мюнхені півзахисникові збірної України Максимові Калиниченку зробили операцію на хрестоподібній зв’язці. За попередньою інформацією, на відновлення московському спартаківцю знадобиться від чотирьох до шести місяців.

Волейбол

Європейський кубок виклику. Друге коло (перший матч). «Бранік» (Словенія) — «Орбіта» (Запоріжжя) — 3:0. Кубок ЄКВ. Перше коло (перший матч). АЕК (Кіпр) — «Джинестра» (Одеса) — 1:3.

Плавання

На змаганнях «Гран­прі Італії» українці за три дні десять разів посідали призові місця. Олег Лісогор у Віареджо виграв заплив на 50 м і показав другий час на дистанції 100 м, в Генуї став другим на 50метрівці й першим — на 100метрівці, а в Травальято взяв «срібло» на 50 м. Андрій Сердінов на 100 м батерфляєм одного разу був переможцем, іншого — посів «срібну» позицію, а Сергій Бреус показав другий результат на вдвічі меншій дистанції цим же стилем. Сергій Фесенко виграв заплив на 400 м вільним стилем, а Ганна Хлістунова фінішувала третьою на 100 м брасом.

Лижі

На другому етапі Кубка світу, що відбувся у Бейтостолені (Норвегія), українка Валентина Шевченко показала четвертий час у гонці на 10 км вільним стилем (26 хв. 45,5 сек.). Призерками ж стали норвежки Бйорген (26.16,3) і Скофтеруд (26.36,6) та шведка Калла (26.37,5).

Теніс

Українець Сергій Стаховський у фіналі турніру серії «челенджер» у КуалаЛумпур (Малайзія) з призовим фондом 150 тисяч доларів поступився німцеві Райнеру Шуттлеру — 6:7, 2:6. Однак такий виступ дозволив 21річному Стаховському піднятися одразу на 64 позиції у рейтингу АТР і стати 198м. Ще один український тенісист, Олександр Долгополов, опустився на три місця й наразі є 229м.

Легка атлетика

У Монако відбулася церемонія нагородження героїв «королеви спорту» за підсумками 2007 року. Кращим тренером було названо українського фахівця Віталія Петрова, який свого часу підготував стрибуна з жердиною Сергія Бубку, а нині працює з росіянкою Оленою Ісінбаєвою. Серед чоловіків пальму першості віддали американському спринтеру Тайсону Гею, а в жінок — бігунці на довгі дистанції Месерет Дефар з Ефіопії.

Шахи

У ХантиМансійську (Росія) стартував Кубок світу, що проходить за нокаутсистемою за участю 128 гросмейстерів. Бар’єр першого кола (1/64 фіналу) подолали четверо з п’яти українців. Василь Іванчук обіграв Педро з Анголи (2:0), Сергій Карякін — бразильця Еверальдо (2:0), Андрій Волокітін — в’єтнамця Лієма (1,5:0,5), а Руслан Пономарьов впорався з єгиптянином Ессамом лише в додаткових партіях (2,5:1,5). А от харків’янин Павло Ельянов (рейтинг — 2691) несподівано поступився Енамулу з Бангладеш (2514) — 0,5:1,5.