А про Україну Володя підзабув?

28.11.2007
А про Україну Володя підзабув?

Султан Ібрагімов і Володимир Кличко готові до мегапоєдинку. (Рейтер.)

Як відомо, 23 лютого відбудеться перший із 1999 року об’єднавчий бій у суперважкій вазі. На рингу зійдуться чемпіон світу за версією IBF Володимир Кличко і чемпіон світу WBO Султан Ібрагімов. Перед початком підготовки до поєдинку українець і росіянин проводять «розкрутку» дуелі серією з трьох пресконференцій.
Перша з них у неділю відбулася у Москві, після цього — вже в понеділок — боксери показалися перед журналістами у Гамбурзі, а 1 грудня постануть перед телекамерами у НьюЙорку — на місці двобою в «Медісон сквер гарден». Прикро, що Ібрагімов на свою Батьківщину таки завітав, а от Кличко вирішив за краще «засвітитися» в Німеччині, а не в Україні. Вийшло так, що бізнесінтереси взяли у Володі гору над патріотизмом. Вітчизняним журналістам він «подарував» лише звіти про зустрічі у Москві й Гамбурзі на сайті www.klichko.com.

Кличко­молодший: «Недооцінювати Султана не можна»

Отже, Кличко­молодший на пресконференціях віддав належне суперникові:

— Султан у 23 боях не зазнав жодної поразки, закінчивши внічию лише двобій проти Рея Остіна. Його кар’єра вдало розвивається — спочатку на аматорському ринзі, тепер і на професіональному, про що свідчить його чемпіонський пояс WBO. Я вважаю його сильним і небезпечним суперником, якого в жодному разі не можна недооцінювати. Це довели останні бої Ібрагімова проти Шеннона Бріггса й Евандера Холіфілда. Але й переоцінювати росіянина я не збираюся. Гадаю, наша дуель буде жорсткою й інтригуючою і стане для фанів боксу справжнім святом.

Володимир заявив, що травма руки, отримана ним у зустрічі з Брюстером, уже в минулому, він за два тижні готовий розпочати безпосередню тренувальну підготовку до лютневого бою.

Ібрагімов: «Я зможу перемогти «найсильнішого»!»

Російський спортсмен висловив більше впевненості у власних силах:

— Більшість експертів і фанатів боксу кращим бійцем суперважкого дивізіону вважають Володимира. Я не казатиму, що я кращий за нього. Однак певен, що можу перемогти найсильнішого бійця, щоб довести свою силу!

Я пройшов великий шлях — спершу до завоювання титулу чемпіона світу, а тепер і до двобою, що дозволить мені стати власником кількох чемпіонських поясів. До речі, одразу після отримання свого звання я висловив бажання провести об’єднавчий бій. Це краще, ніж захищати титул у зустрічах із маловідомими боксерами. На жаль, двобій з чемпіоном світу WBA Русланом Чагаєвим зірвався, але від своєї мрії я не відступився. Фанати боксу хочуть побачити справжнього чемпіона, якого справедливо можна назвати найсильнішим бійцем важкої категорії. Таким може бути лише один, і незабаром ми довідаємося його ім’я.

Місце підготовки — США

Що цікаво: обидва боксери сумніваються в тому, що бій триватиме всі відведені 12 раундів. На думку і Кличка, й Ібрагімова, їхнє протистояння неодмінно закінчиться перемогою якщо не чистим, то технічним нокаутом.

І ще один прикметний факт: претендент на титул, яким володіє Ібрагімов, — Тоні Томпсон — почав висловлювати претензії до росіянина, вимагаючи скасувати його бій із Кличком і вийти на ринг проти нього. Американець навіть погрожує судом, на що Ібрагімов із холоднокровною посмішкою відповідає: «Мені до такого не звикати, адже як для бійця суперважкого дивізіону я доволі маленький, і всі мені погрожують».

Отже, до мегафайту суперники готуватимуться у США: Володимир — на тренувальній базі в Поконо (штат Пенсільванія), а Султан — у Делрей­Біч (штат Флорида).