Шкідливе утворення на тілі авіапрому

27.11.2007

«УМ» неодноразово на своїх шпальтах піднімала проблематику створення цього концерну. Всебічно висвітлюючи як негативні, так і місцями позитивні сторони такого утворення або, якщо хочете, союзу. Аналізуючи його появу, ми намагалися бути неупередженими і об’єктивними. Проте деякі наші застереження виявилися більш ніж прогнозовані.

Так, наприклад, нещодавно окружний адміністративний суд Києва призупинив дію постанови Кабміну № 428 від 14 березня поточного року в частині введення (включення) до концерну «Авіація України» машинобудівного конструкторського бюро «Прогрес» ім. Івченка (Запоріжжя) та Авіаційного науково­технічного комплексу ім. Антонова (Київ).

Представники зазначених вище підприємств не погодилися з намірами концерну на право контролювати і впливати на їхню діяльність у цьому союзі. На їхнє переконання, такі дії концерну суперечать Закону України «Про управління державним майном».

На підставі цього вони звернулися з відповідним поданням до суду, де просять остаточно визнати не дійсним рішення Кабміну щодо створення концерну «Авіація України».

Віталій ЮРКІВ