НОВИНИ ПЛЮС

21.11.2007

«Наша Україна» визначатиметься з Президентом

Завтра Президент Віктор Ющенко зустрінеться з народними депутатами від блоку «Наша Україна — Народна самооборона». Про це членам політради «НУНС» повідомили на засіданні в понеділок увечері. За словами лідера партії «Народний союз «Наша Україна», голови політради «НУНС» В’ячеслава Кириленка, Президент представить свою позицію з питань формування коаліції.

Проект єдиної партії

Політрада «Нашої України – Народної самооборони» в ході позавчорашнього засідання розглянула проект створення єдиної політичної партії на базі виборчого блоку. Про це журналістам повідомив член політради «НУНС» Юрій Кармазін. За його словами, всім партіям було роздано для вивчення й напрацювання документ, що містив зміни до ст. 10, 11, 23 Закону України «Про політичні партії». Зміни ст. 10 передбачають, що кілька партій можуть об’єднатися через реорганізацію шляхом злиття. Ст. 23 передбачається доповнити пунктом, за яким рішення про об’єднання ухвалюється з’їздом партії, на цьому ж з’їзді має прийматися рішення про порядок набуття членами партії членства в партії–правонаступниці, а також рішення про передачу партійного майна, прав і обов’язків партії–правонаступниці. Зміни до ст. 11 визначають обов’язки Мін’юсту в ухваленні рішення про реєстрацію партії й анулювання партії у зв’язку із реорганізацією, інформує сайт «НУНС».

Витрати на Кабмін

Забезпечення діяльності Кабінету Міністрів і його секретаріату в 2007 році обійшлося платникам податків у 286 млн. грн. «Це майже втричі менше від забезпечення Верховної Ради і Президента України. До того ж варто мати на увазі, що в цих витратах «сидять» і закордонні відрядження всіх органів дер­жавної влади», — сказав міністр Кабміну Анатолій Толстоухов в інтерв’ю газеті «Дєло». Говорячи про те, як оновився парк автомобілів у Кабміні за останній час, він відповів: «Для обслуговування делегацій ми придбали 20 автомобілів, із них шість – представницького класу. Запевняю, ми не шикуємо і не жируємо. Щоб у цьому переконатися, досить пройтися коридорами Будинку уряду».

Українізація Криму

Президент Віктор Ющенко підписав указ щодо популяризації та підтримки української мови та культури в Криму. Зокрема, глава держави доручив Кабінету Міністрів України, Раді Міністрів Криму та Севастопольській мерії розробити й затвердити до 1 січня 2008 року відповідний комплекс заходів щодо розширення мережі навчальних закладів усіх типів з українською мовою навчання, створення нових загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання та надання їм відповідної організаційно–методичної допомоги; щодо відкриття додаткових класів і груп з українською мовою навчання в навчальних закладах з іншими мовами навчання тощо.