НОВИНИ ПЛЮС

21.11.2007

Уся Рада в зборі

«Цим рішенням ЦВК завершила виборчу компанію», — сказав учора голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал. Центрвиборчком зареєстрував народним депутатом представника блоку «НУНС» Юрія Гримчака, визнавши відмову від мандата голови Нацбанку Володимира Стельмаха. Таким чином, депутатські посвідчення отримали всі 450 осіб.

Яценюк не хоче в депутати

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, обраний до парламенту за списком блоку «Наша Україна — Народна самооборона», надає перевагу роботі у виконавчій владі. Про це він повідомив в інтерв’ю агенції УНІАН, відповідаючи на запитання, де він має намір працювати надалі. «Мене як людину практичну все–таки більше влаштовувала б виконавча влада, але все може статися», — сказав Яценюк. Поки що глава МЗС прийняв для себе рішення зареєструватися народним депутатом у Центральній виборчій комісії, однак це не означає, що він працюватиме у Верховній Раді — там «дуже специфічна, не найкраща атмосфера».

Перестановки в СБУ

Президент Віктор Ющенко призначив заступником голови Служби безпеки України — директором департаменту господарського забезпечення СБУ Світлану Нєжнову (досі вона була просто директором департаменту). Ще одним указом Ющенко змінив назву посади «заступник начальника управління — начальник відділу охорони Президента» на «заступника начальника управління — начальника служби охорони Президента». Позицію «заступник начальника управління — начальник відділу охорони Прем’єр–міністра» виключено взагалі.