Наступники Кличків наступають

20.11.2007
Наступники Кличків наступають

Олександр Димитренко (ліворуч) і Тімо Гоффман добряче пововтузили один одного, але переміг українець.

Поки Віталій і Володимир Клички відпочивають від боксу, підшукуючи собі нових суперників, уболівальників порадували інші наші важковаговики. Минулої суботи під час вечора боксу в німецькому Магдебурзі перемогу здобули Володимир Вірчіс та Олександр Димитренко.

34–річний Вірчіс (113 кг) на прізвисько Мисливець посідає перший рядок рейтингу WBC — організації, чемпіоном якої є росіянин Олег Маскаєв. Але до титульного двобою уродженець Каховки поки що не дійшов, тому просто набрав залікові очки, побивши середнього бійця другого ешелону — 37–річного американця Роберта Хоукінса (109 кг). Наприкінці третього раунду Володимир уперше відправив суперника на підлогу. А після другого нокдауну у п’ятій трихвилинці Хоукінс уже не зміг продовжити бій. Ця перемога стала 24–ю у 25 боях Вірчіса на професіональному ринзі.

Значно цікавішим виявилося головне протистояння дня — бій кримчанина Олександра Димитренка (115 кг) і німця Тімо Гоффмана (117,5 кг). Того самого Гоффмана на прізвисько Пекар, якого у 2000 році Віталій Кличко за 12 раундів так і не зумів відправити у нокаут, хоча переважав суперника за всіма компонентами. Подібну стійкість 33–річний господар рингу демонстрував і цього разу, проте тільки до певного часу.

Димитренко, який посідає другий рядок рейтингу WBO, почав працювати в корпус і в четвертому раунді двічі відправив «німецького дуба» в нокдаун. Той не моргнув оком і вже в наступній трихвилинці змусив познайомитися з підлогою рингу 25–річного українця. Далі бій проходив у рівній боротьбі з невеличкою перевагою Олександра. І нарешті у 12–му раунді молодість взяла своє: Димитренко тричі послав Гоффмана в нокдаун, після чого рефері зупинив бій, зафіксувавши продовження виграшної серії нашого боксера до 27 поєдинків. А славнозвісний Тімо, до речі, достроково програв уперше в кар’єрі, яка нараховує вже 43 бої.

Хочеться сподіватися, що ці перемоги відкриють українцям шлях до чемпіонських боїв. Якщо не за більш престижною версією WBC, де двобої Пітера, Маскаєва й Кличка–старшого розписані вже на рік наперед, то хоча б за пояси інших трьох провідних організацій нашим хлопцям уже давно пора поборотися.