ХРОНІКА

15.11.2007

Теніс

На найбільшому в Україні професійному турнірі «Мегарон», що з 12 по 18 листопада триває на хардових кортах у Дніпропетровську, відбулися матчі першого кола (1/16 фіналу). У дуелі двох українців Іван Сергєєв дещо несподівано здолав Сергія Бубку — 7:6, 6:4. Пробилися до наступного раунду ще двоє наших: Сергій Стаховський переграв чеха Іво Мінаржа (6:3, 6:4), а Ілля Марченко виявився сильнішим за словака Кароля Бека — 6:3, 7:5.

Футбол

Бюро ПФЛ ухвалило рішення зарахувати «Ворсклі» технічну поразку за неявку на матч 16–го туру чемпіонату України до Луганська, не вважаючи аргумент полтавців (нельотна погода в день гри) поважним. Відповідно, «Зорі» приплюсовано три очки за технічну перемогу.

Дзюдо

Українець Роман Гонтюк (вагова категорія до 81 кг) став переможцем турніру серії Гран–прі в Єревані. Для срібного призера Олімпіади–2004 це вже третій поспіль успіх на змаганнях подібного рангу. Перед цим спортсмен із Надвірної, що на Івано–Франківщині, вигравав на Кубку світу в Баку та російському Мегіоні. А призером змагань у Вірменії став ще один українець — львів’янин Сергій Дребот здобув «бронзу» у вазі до 66 кг.

Самбо

На чемпіонаті світу, що завершився у Празі, українці здобули десять медалей: три золоті, три срібні й чотири бронзові. Кращими у своїх вагових категоріях стали Віктор Савінов (до 74 кг), Марина Прищепа (до 72 кг) й Наталія Смаль (до 80 кг).

Плавання

У перший день етапу Кубка світу в Стокгольмі українці тричі посідали призові місця. Запоріжанка Ірина Амшеннікова виграла заплив на дистанції 200 м на спині, броварчанин Сергій Бреус показав другий час на 50–метрівці батерфляєм, а Олег Лісогор став третім на 50 м брасом.

Перед візитом до Швеції Амшеннікова тричі виграла на етапі Кубка світу в Москві — на дистанціях 50 м, 100 і 200 м. 20–річна Тетяна Хала з Дніпропетровська у російській столиці взяла «бронзу» на 200–метрівці батерфляєм.

Хокей

НХЛ. Результати команд українців: «Атланта» — «Флорида» — 3:2 ОТ (Житник «А» — 19:13, 1 кидок, «–2»), «Торонто» — «Монреаль» — 3:4 ОТ (Понікаровський «Т» — 17:49, 2 кидки, «0»).