Волосина впала з Елвісової голови

14.11.2007

Відтоді, як у своєму будинку в Нешвіллі від серцевого нападу помер Елвіс Преслі, минуло рівно тридцять років (роковини цієї події прихильники солодкоголосого короля рок–н–ролу вшановували 16 серпня). Однак і досі Елвіс залишається одним із найпопулярніших у світі людей. Альбоми його пісень ніколи не залежуються на полицях магазинів, а на продажу різноманітних предметів з ім’ям легендарного музиканта збив добрячі статки не один торговець сувенірами. А днями на аукціоні в Барселоні всього лише одна волосина Елвіса була продана за 1250 євро (понад 1830 доларів). Щоправда, про те, як попередній власник цінності довів «королівське» походження свого товару, організатори Міжнародного ярмарку музичних дисків, у рамках якого відбувалися торги, не повідомляють. Та, мабуть, якось довів, якщо покупці готові були викласти таку чималеньку суму за одну–єдину волосину.

Інші лоти зацікавили публіку набагато менше. Скажімо, рідкісний екземпляр альбому ірландського гурту U2 був проданий за 600 євро, а «справжня» вінілова платівка із записом пісні «Барселона» у виконанні лідера групи «Квін» Фредді Меркюрі та оперної діви Монсеррат Кабальє — лише за 400 євро.

А ті шанувальники рок–н–ролу, яким однієї волосини кумира надто мало, можуть дочекатися 12 грудня й поборотися за цілий жмут волосся Джона Леннона. Як сподіваються організатори аукціону, за пасмо з чуприни засновника «Бітлз» їм вдасться виручити від 4 до 6 тисяч доларів.