«Карпати», крім футболу, програли й гандбол

13.11.2007
«Карпати», крім футболу, програли й гандбол

В атаці — юна київська спартаківка Ганна Редька. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Лідери вітчизняного гандболу очікувано дружно виграли свої єврокубкові матчі. Підтримав жіночі колективи і чоловічий «Запоріжтрансформатор», відзначившись нарешті першою перемогою в нинішній Лізі чемпіонів. І лише дівчата з ужгородських «Карпат», попри те, що їм вдалося–таки зламати опір австрійського «Нойштадта» у домашній зустрічі, далі в Кубку виклику не пройшли, адже в гостях поступилися з більшою різницею м’ячів.

Запорізький «Мотор» обидва матчі третього кола Кубка ЄГФ проти голландського «Ван дер Вурта» проводив на власному майданчику (гості з міркувань економії погодилися двічі зіграти в Україні). Жодних проблем чемпіонки України не відчули. Хоча в другому поєдинку підопічні Андрія Портного виграли стартовий тайм із мінімальною перевагою — мабуть, просто намагалися перемогти малою кров’ю. Але по перерві розставили акценти. Аж 11 м’ячів у цій грі закинула Олена Цигиця.

Також не мали головного болю з виходом до наступного раунду Кубка виклику у протистоянні з македонським «Університетом Струга» гандболістки легендарного київського «Спартака». Що називається, без питань двічі виграв у турецької команди в Кубку кубків також й ірпінський «Податковий університет», який очолює відома в недалекому минулому гандболістка «Спартака» Майя Карбунар.

А ось кому довелося битися до останньої секунди, так це «Галичанці». Адже в першій зустрічі з мінським «БНТУ–БілАЗом» львів’янки виграли з різницею лише в три м’ячі. Тож у білоруській столиці українки докладали надзусиль, аби втримати потрібний результат, і таки досягли свого.

Старання жінок, підтримав і «чоловічий» чемпіон країни — переможеним у Запоріжжі виявився данський «Віборг». У себе на майданчику новачок турніру святкував перемогу над колективом В’ячеслава Дідушенка з перевагою у шість м’ячів. Удома ж «ЗТР» узяв переконливий реванш. «Ударним» для господарів виявився другий тайм (перший вони виграли в чотири м’ячі — 14:10). Найбільший внесок у перемогу зробив Сергій Онуфрієнко, який 12 разів «розписався» у воротах суперника. Так «Запоріжтрансформатор» піднявся на третю сходинку своєї групи й має непогані шанси продовжити змагання в Кубку ЄГФ.

Після двобою пан Дідушенко висловив задоволення тим, як його підлеглі діяли у захисті, та й у нападі виглядали непогано. Тренер вважає, що йому вдалося здивувати данців, змінивши план на гру, тоді як його опонент з «Віборгу» скаржився на відсутність двох ключових оборонців.

 

ТАБЛО

Чоловіки. Ліга чемпіонів. Група Е. 4–й тур. «ЗТР» (Запоріжжя, Україна) — «Віборг» (Данія) — 35:23, Гамбург» (Німеччина) — «Чеховські ведмеді» (Росія) — 32:32.

Турнірне становище: «Гамбург» — 7 очок, «Чеховські ведмеді» — 5, «ЗТР», «Віборг» — 2.

Жінки. Кубок ЄГФ. Третє коло (повторні матчі). «БНТУ–БілАЗ» (Мінськ, Білорусь) — «Галичанка» (Львів) — 28:26 (перша гра — 33:36), «Мотор» (Запоріжжя, Україна) — «Ван дер Вурт» (Голландія) — 30:19 (33:18).

Кубок кубків. Третє коло (повторний матч). «Податковий університет» (Ірпінь, Україна) — «Чанкая» (Анкара, Туреччина) — 38:23 (28:22).

Кубок виклику. Третє коло (повторні матчі). «Спартак» (Київ, Україна) — «Університет Струга» (Македонія) — 31:25 (33:18), «Карпати» (Ужгород, Україна) — «Нойштадт» (Австрія) — 25:23 (20:25).

 

Марина ДВІРНИЧЕНКО