НОВИНИ ПЛЮС

10.11.2007

Литвин готується до виборів

У Києві вчора пройшов четвертий етап ІХ з’їзду Народної партії. Делегати, зокрема, доручили лідеру свого блоку Володимирові Литвину вести переговори з представниками інших політичних сил, які пройшли до Верховної Ради, щодо формату співпраці в парламенті. Натомість сам Литвин, виступаючи на з’їзді, наголосив: «Наше головне завдання — не маневрувати, не підлаштовуватися, мати свій стрижень, свою позицію». За словами лідера НП, краще перебувати в невизначеності, зате бути об’єктивними, «не намагатися підіграти одній частині політикуму». Також Литвин закликав однопартійців розпочати підготовку до наступної виборчої кампанії, оскільки «Україна вступила в смугу дочасних виборів».

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко своїм указом призначив Івана Гавчука тимчасово виконуючим обов’язки голови Хмельницької облдержадміністрації, звільнивши з цієї посади Олександра Буханевича.

* * *

Віктор Ющенко призначив Ігоря Пукшина заступником голови секретаріату Президента — уповноваженим Президента з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України, звільнивши його з посади «звичайного» заступника керівника СП. Окрім того, глава держави своїм указом присвоїв Пукшину перший ранг державного службовця.

Також «за виконання особливо відповідальних завдань» перший ранг держслужбовця достроково присвоєно керівнику Головної служби кадрової політики президентського секретаріату Олександрові Євдоченку. Заступникові голови СП Андрію Кислинському присвоєно другий ранг держслужбовця, керівнику Головної служби організаційного забезпечення СП Світлані Реві — третій ранг.

«За виконання особливо відповідальних завдань» достроково перший ранг державного службовця присвоєно головам обласних держадміністрацій: Харківської — Арсену Авакову, Луганської — Олександрові Антіпову, Закарпатської — Олегу Гаваші та Рівненської — Вікторові Матчуку.

Президент узяв лікарню на контроль

Президент Віктор Ющенко надіслав на адресу Прем’єр–міністра Віктора Януковича, Генпрокурора Олександра Медведька та голови Київської міськдержадміністрації Леоніда Черновецького листи з проханням вивчити питання щодо обґрунтованості реорганізації Центральної міської клінічної лікарні Києва. Враховуючи значущість цієї лікарні для киян, глава держави просить Прем’єра доручити органам виконавчої влади вивчити питання доцільності відчуження протягом 2001—2007 років земельних ділянок із користування лікарні, а також підстави до вилучення зі складу лікарні низки відділень із передачею їх іншим закладам охорони здоров’я міста. Міському голові столиці Президент доручив провести особисту зустріч із колективом лікувального закладу, де розглянути зазначені питання. А Генеральний прокурор Олександр Медведько має здійснити перевірку відповідності чинному законодавству рішень щодо вилучення земельних ділянок із користування ЦМКЛ, ухвалених протягом 2001—2007 років Київською міськрадою.

Найбільше «білої» реклами «засвітили» «Регіони»

Згідно з даними Центральної виборчої комісії, офіційні (не приховані) витрати на рекламу партій і блоків на виборах–2007 склали 582 мільйони гривень, що дорівнює 115,25 мільйона американських доларів. Найбільше в рекламну кампанію вклали Партія регіонів (43 млн. дол.), Блок «Наша Україна — Народна самооборона», який витратив 21,2 млн. дол., і Блок Литвина (7,72 млн.). Партії, які до парламенту не потрапили, виклали за рекламу 21 мільйон на всіх. Сумарний заробіток ЗМІ на цих виборах склав 78 млн. дол. З них 70 млн. припадає на телевізійну рекламу, 5 млн. — на зовнішню і 3 млн. — на рекламу в пресі, повідомляють «Економічєскіє ізвєстія».

ВВП ще трохи підросте?

Європейський банк реконструкції і розвитку, який у травні прогнозував зростання ВВП України у 2007 році на рівні 5,8%, поліпшив свій прогноз до 6,8%. На 2008–й ЄБРР прогнозує ріст ВВП 6%. За прогнозами, що містяться в аналітичному звіті ЄБРР, середньорічна інфляція в Україні у поточному році складе 11,5% (порівняно з 7,2%, прогнозованими у травні), а в 2008–му — 11,7%.