Вендета по–англійськи

08.11.2007
Вендета по–англійськи

Три голи Бенаюна посприяли рекордній перемозі «Ліверпуля».(Фото Рейтер.)

Виявляється, заганяти себе в глухий кут, а потім шукати з нього вихід — не суто українська традиція. Англійський «Ліверпуль» вирішив позмагатися за право вийти в «плей–оф» лише після того, як у трьох матчах спромігся набрати всього одне очко. Зате у вівторок команда Рафи Бенітеса влаштувала на «Енфілд Роуд» справжнє феєричне шоу, жорстоко помстившись турецькому «Бешикташу» за поразку двотижневої давнини у Стамбулі.

Вісім «сухих» голів стали новим рекордом результативності Ліги чемпіонів. Досі цей показник дорівнював семи голам. Саме стільки «Ювентус» у 2003–му відвантажував «Олімпіакосу», а «Арсенал» нещодавно — празькій «Славії». Український форвард «червоних» Андрій Воронін після народження сина літав по полю окрилений і взяв участь у всіх п’яти комбінаціях, що призвели до взяття воріт гостей за ті 72 хвилини, що він провів у грі. Одесит записав на свій рахунок дві гольові передачі, одну з яких втілив у гол автор хет–трику ізраїльтян Йоссі Бенаюн, а другу — Стівен Джеррард. До речі, капітанові Андрій асистував ефектним рухом п’ятою під час стрімкої контратаки, так рахунок став 5:0. Хай там як, а подвиги мають тривати: «Ліверпулю» для виходу до 1/8 фіналу ще доведеться обігрувати «Марсель» у Франції й «Порту» вдома.

У групі В норвезький «Русенборг» вдруге сенсаційно обіграв іспанську «Валенсію» і тепер має непогані шанси на «плей–оф». Цей матч став дебютним у Суперлізі на посту головного тренера як для Тронда Хенріксена, так і для Рональда Кумана. Лідерство ж тут після нічиєї з «Шальке» у Гельзенкірхені зберіг «Челсі». Українець Андрій Шевченко у складі гостей не з’явився.

У когорті С перша перемога в чотирьох матчах піднесла римський «Лаціо» одразу на друге місце.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий

турнір. 4–й тур (матчі вівторка)

Група А

«Ліверпуль» (Англія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 8:0 (Крауч, 19, 89; Бенаюн, 32, 53, 56; Джеррард, 69; Бабель, 78, 81)

«Порту» (Португалія) — «Марсель» (Франція) — 2:1 (Сектуїн, 27; Лісандро, 78 — Ньянг, 47)

Турнірне становище: «Порту» — 8, «Марсель» — 7, «Ліверпуль» — 4, «Бешикташ» — 3.

Група B

«Валенсія» (Іспанія) — «Русенборг» (Норвегія) — 0:2 (Іверсен, 31, 58)

«Шальке» (Німеччина) — «Челсі» (Англія) — 0:0

Турнірне становище: «Челсі» — 8, «Русенборг» — 7, «Шальке» — 4, «Валенсія» — 3.

Група C

«Лаціо» (Італія) — «Вердер» (Німеччина) — 2:1 (Роккі, 57, 68 — Дієго, 88 (пен.); нереалізоване пенальті: Роккі, 56 («Л»); вилучення: Крібарі, 86 — Дієго, 90+5)

«Олімпіакос» (Греція) — «Реал» (Іспанія) — 0:0

Турнірне становище: «Реал» — 8, «Лаціо», «Олімпіакос» — 5, «Вердер» — 3.