Смерть чупакабри

06.11.2007

У американському штаті Техас, очевидно, розкрили загадку таємничої істоти — так званої «чупакабри», яка десятиліттями жахає місцевих та мексиканських фермерів.

Ця тварина, яку ще називають «козячим вампіром», стала настільки популярною, що їй присвятили «іменний» сайт. Аматори страховиська вважають, що чупакабра — інопланетний звір, потрапив на Землю близько 13 років тому. Його мало хто чітко бачив, але майже всі його побоюються — майже так, як міфічну «снігову людину».

Домогосподарка в Пуерто–Ріко, яка в 1990–х роках нібито бачила напад чупакабри на домашніх тварин, описала істоту так: ікласта, трохи подібна на кенгуру, зі злими червоними очима. Інший свідок приписав чупакабрі ше й шкіру, як у динозавра, і шипи, розташовані ззаду голови та далі уздовж спини.

А вже цього року один техаський фермер виявив біля містечка Куеро трупи трьох дивних істот — вони нагадували собак, проте були майже лисими і значно мерзотнішими. Чутки про чергових чупакабр розповзлися далеко за межі штату: цих тварюк багато, мають бути й живі! Але після проведення аналізів ДНК вчені оголосили, що «чупакаброю з Куеро» виявилися звичайні техаські койоти (Canis latrans), лише дуже старі й облисілі. От лише причину облисіння пояснити поки не змогли, зазначає місцевий сайт KVUE News.

І ще незрозуміло: раніше вважалося, що таємнича чупакабра нищить кіз та іншу домашню худобу, виcмоктуючи кров через дві маленькі рани–отвори. Худобу справді хтось масово вбивав таким чином. Невже «вампірами» могли бути койоти?..