Навіть у «вишці» не найвищі

06.11.2007
Навіть у «вишці» не найвищі

Гол Олександра Матвійчука став єдиним успіхом «Сокола» в першому матчі з «Дмитровим». (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Позавчора на кращу команду України очікувало випробування на міцність — зустріч із лідером західного дивізіону російської вищої ліги. «Сокіл» і ХК «Дмитров» посідають провідні позиції в рейтингу за діями в обороні, пропустивши менше за інших, тож зливи голів очікувати не випадало. Але подивитися на суперництво кращого українського клубу з лідером другого дивізіону Росії було цікаво ще й з огляду на те, що за дмитровців нині виступає захисник збірної України Артем Остроушко, а в минулому сезоні грав нинішній «сокіл» Андрій Срюбко.

Це був сьомий поспіль поєдинок киян із командами з Підмосков’я. На нього «Сокіл» вийшов після обміну перемогами з одним із аутсайдерів — клинським «Титаном». Колективу Олександра Сеуканда поки що не вдається досягти стабільності як у результатах, так і в грі, що дозволяло б залишатися серед кращих.

У воротах киян відбувалася традиційна ротація — «пост номер один» зайняв Федоров. Натомість знову залишився поза заявкою один із кращих бомбардирів Бобкін, а в четверту трійку форвардів повернувся досвідчений Василевський. Склад перших трьох ланок тренери не міняють уже упродовж кількох матчів.

У першому періоді гості з Дмитрова виглядали явно свіжішими, хоча й скаржилися, що втомилися, простоявши три години в черзі на російсько–українському кордоні. Господарі ж лише одного разу по–справжньому потурбували 35–річного Чистова, котрий зреагував на кидок Матвійчука з близької відстані. У другій 20–хвилинці команда Миколи Давидкіна таки втілила свою перевагу, передусім у тактиці, в гол. Хоча Юрію Кузнєцову, який вдало змінив напрям польоту шайби, пощастило: наш голкіпер просто не помітив, як шайба опинилася у нього за спиною. Після цього господарі вистояли втрьох проти п’яти дмитровців, а в третьому періоді вже гості повторили такий самий «подвиг». Зрештою вистрелила зв’язка Литвиненка й Матвійчука — 1:1.

За незначної переваги киян гра докотилася до овертайму, в якому вони отримали шанс вирвати перемогу, оскільки арбітр вилучив гравця «Дмитрова». Але господарі бездарно відіграли більшість, а невдовзі проґавили на п’ятачку молодого Луговського, який із близької відстані спрямував шайбу у верхній кут воріт...

Повторна зустріч суперників відбулася в Броварах учора ввечері.

 

ТАБЛО

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». 12–й тур (перші матчі). «Сокіл» — «Дмитров» — 1:2 ОТ (0:0, 0:1, 1:0, 0:1; Матвійчук, 41 — Кузнєцов, 34; Луговський, 65), «Бєлгород» — «Титан» — 2:4, «Нафтовик» (А) — «Хімік» — 2:0, «Нафтовик» (Л) — «Рязань» — 5:2, ЦСК ВВС — «Кристал» (Е) — 5:3, «Аріада–Акпарс» — «Капітан» — 8:1, «Газпром–ОГУ» — «Кристал» (С) — 4:2, «Крилья совєтов» — «Дизель» — 3:5.

Лідери: «Дмитров» — 48 (21), «Дизель» — 45 (21), «Крилья совєтов» — 41 (23), «Нафтовик» (Л) — 40 (21), «Нафтовик» (А) — 38 (21), «Хімік» — 37 (23), «Сокіл» — 35 (19), «Аріада–Акпарс» — 32 (21)...

* * *

Чемпіонат України. 5–й тур. АТЕК — «Барс» — 4:5 ОТ, 2:4; «Сокіл–2» — «Компаньйон» — 4:4, 4:1.

Турнірне становище: «Сокіл–2» — 24 (10), «Барс» — 23 (10), «Компаньйон» — 16 (10), «Харків» — 9 (8), АТЕК — 5 (8), «Дніпровські вовки» — 0 (6).

* * *

НХЛ. Результати команд українців: «Нью–Джерсі» — «Торонто» — 3:2 (Понікаровський «Т» — 15:46, 3 кидки, «0»), «Монреаль» — «Торонто» — 2:3 (Понікаровський «Т» — 18:57, 0+2, 1 кидок, «0»), «Айлендерз» — «Піттсбург» — 3:2 (Федотенко «А» — 22:45, 3 кидки, «–1»), «Тампа–Бей» — «Атланта» — 4:6 (Житник «А» — 14 хв., «0»). Олексій Понікаровський у канадському дербі зробив одразу дві гольові передачі, довівши їхню кількість у сезоні до трьох.